Sigur, pentru orice exista si un antidot. Eu nu ridic in slavi aplicatia aia pentru ca nu am folosit-o. Nu am facut decat sa transmit cunostintele si testele facute de altul, avand decenta sa indic lucrul acesta.
Atat cat ma pricep (si cat am priceput si eu din explicatiile alora de la fspy) am sa iti raspund.
1. Evident, daca cineva cumpara varianta sms forwarding, se loveste de problemele amintite. Numai ca baietii de la fspy au caracter si anunta clientii inaintea achizitionarii despre neajunsurile aplicatiei in varianta aceea. Cinstit, nu? In postul meu ma refeream la varianta gprs (pe care eu unul as folosi-o). Asadar, nu e nici o contradictie.
2."Teoria" lui Klax este preluata, aproape cuvant cu cuvant de pe Spyology. Inainte de asta, a mai postat lucrurile astea prin metoda copy/paste, tot pe forumul acesta. Vezi ca am pus si un link intr-o postare anterioara. Teoria copiata de Klax avea ca si concluzie faptul ca aplicatia fspy este cea mai fezabila dintre toate. Numai ca Klax a intors-o ca la Ploiesti...desi el e din Piatra. Rusinos.
3.Daca persoana are Symbian? Esti obisnuit cu crack-urile aplicatiilor de 20 euro. Aplicatiile alora de la fspy nu merg pe Java. Doar Symbian, WM, iPhone si BlackBerry. Tocmai de aceea este asa de scumpa, este facuta sa ruleze in fundal, cu autostart la boot, fara iconita, si fara sa intrebe de permisiunea de conectare. Este ca si cum unii ar concepe un trojan si i-ar pune optiunea de confirmare a transmiterii datelor. Banuiesc ca cei care au creat seria de plicatii nu sunt niste liceeni inventivi, ci programatori cu experienta, care stiu ce fac. Eu unul ii respect pentru munca lor. Dealtfel, si aplicatiile cu sms forwarding trimit smsuri fara a cere acceptul detinatorului telefonului. Asa cum spui tu, poate fi si un soi de keylogger...numai ca nu inregistreaza ceea ce apesi pe tastatura, ci evenimentele din telefon. Mai curand as spune ca este un trojan mobil. Sau, o metoda de backup pentru situatiile in care iti este sustras telefonul...he he. Sa ai cum sa ii dai pe mana politiei si sa iti recuperezi telefonul.
In alta ordine de idei, stii cam cat dureaza trimiterea unui pachet de date de 10Mb? Sub o secunda. Sa nu imi spui ca tu stai cu ochii pe iconita telefonului care indica conexiunea gprs. Si daca aplicatia este setata sa transmita datele o data pe zi, cam ai de asteptat...
4. Daca persoana are pre-pay si i se tarmina creditul, uite ce am citit pe forumul lor:
http://www.gsm-interceptor.myforum.ro/cartela-reincarcabila-pe-telefonul-tinta-vt70.html Ai folosit un emoticon la sfarsitul intrebarii tale, dar cine rade la urma...stii restul. Vezi ce folositor este un forum dedicat produsului? Are vreo relevanta ca este gratuit sau nu? Oamenii intreaba, aia raspund. Daca ai sa citesti acolo, ai sa descoperi si alte functii ale aplicatiei, care din punctul meu de vedere ii justifica pretul.
Sa nu crezi ca fac reclama produsului, nu sunt tampitel. Am dorit sa cumpar produsul lor de top, m-am informat vreo saptamana, i-am sunat dar nu au negociat pretul. Asa ca mi-am pus pofta-n cui si mai astept sa strang bani, Intre timp am citit si studiul aluia de pe Spyology, ceea ce mi-a intarit convingerea ca am facut o alegere buna. Urmeaza sa adun toti banii.
5.Am vazut ca fspy recomanda in manuam configurarea unui APN pentru descarcarea aplicatiei. Prin acel APN se face si sactivarea aplicatiei. APN-ul ramane undeva in memoria aplicatiai. Daca ai rabdare si citesti manualul sau te uiti la filme, ai sa vezi ca aplicatia dispune si de comanda (pe care o poti trimite de la distanta) de fortare a accesului la internet. Aplicatia va cauta un APN disponibil sau il va folosi pe cel/cele din memoria ei. De aceea cred ca in manual se recomanda ca dupa instalare sa fie configurate APN-urile de la toti cei 3 operatori gsm. Cred ca te-am lamurit si la acest punct.
6. Daca dai master reset, cu siguranta se va sterge. Dar asa cum ala a avut acces la telefon prima data (5 minute) poate avea si a doua oara, si de ori cate ori va dori sa instaleze iarasi aplicatia. Nu inteleg insa: daca tu cumperi un telefon nou, de ce dai master reset? Daca tot e nou? La second hand, ok. Numai ca nici asta nu o face multa lume, mai ales sotiile sau prietenele care primesc cadou telefoane. Sa nu exagaram, ceea ce spui tu nu este o parctica generala.
7. Nu stiu cum reactioneaza aplicatia daca mesajele sunt criptate. Nu stiu daca le citeste in stare criptata sau daca le citeste dupa ce le deschide cu aplicatia de criptare/decriptare. Dar sa nu uit: te iert poentru ca vb si tu de un produs pe care nu prea il cunosti, si iti amintesc ca fspy (toate variantele) are functia de a pune in carantina toat aplicatiile INCOMPATIBILE si fspy. Ce zici de asta? Citeste manualul sau referintele de pe site sau forum. Desi este scump si pentru mine, nu am obiectii. Pretul este justificat de performante.
Nici pe mine nu ma dau banii afara din casa, nu dau 750 euro cu ochii inchisi. Am studiat si eu piata, am comparat produsele, preturile, performantele. Am zis sa nu ma zgarcesc la 150 euro, ca sa imi para rau dupa un an sau mai putin, cand persoana isi va schimba telefonul. Just?
Poate ai sa recitesti postarile cand ai acces la pc. Opiniile mele sunt fundamentate intotdeauna, nu emit pareri fara acoperire. Si asta pentru ca ma intereseaza produsul, si pana la urma am sa il cumpar.
Departe de mine gandul de a intra in polemica pe acest forum. Interventia mea a plecat de la postarea initiala, in legatura cu IMEI-ul si cu gafa lui Klax care nu poate produce idei personale, apeland la plagiat. Daca ai sa citesti postarile lui, ai sa iti dai seama usor de cele copiate (se foloseste un limbaj plan, civilizat) si cele in care caracterul si politetea lui se fac simtite. Cum incepe cu "miezul din fanta" dupa ce ne-a delectat cu o postare despre nu stiu ce ultima aparitie tehnologica, iti dai repede seama ca abia acolo este el, cu cat poate si el. Si uite-as a dus-o pret de mii de postari. Chiar daca cele scrise pe un forum nu sunt protejate de legea drepturilor de autor, josnicia faptei de a-ti insusi munca altuia, ramane. Cand mai pozezi si in smecher si persoana informata, distractia este asigurata.