Este un streotip raspandit de catre acei care nu au habar de ceeea ce este UNIX: Windows sau Mac pt. desktop, iar UNIX/Linux pentru sever.
Aceasta era valabil 10 ani in urma, acuma situatia s-a schimbat: Linux in calitate de desktop intrece Windows!
Exemple? Mandriva, Fedora, SuSE, Ubuntu ...cele mai populare distributii de Linux la ora actuala.Si aceasta nu este imbucurator de loc. Incercand sa atraga cat mai multi utilizatori, aceste distributii preiau de la Microsoft politica de accesibilitate, pierzand din securitatea sistemului.Aceste distributii extrem de prietenoase se indeparteaza cu incetul de la
principiul fundamental al UNIX : KISS (keep it simple stupid).
In calitate de desktop, GNU/Linux poate inlocui cu succes Windows:
Interfata grafica: KDE, GNOME. XFCE4 sunt cu mult mai functionale si mai atragatoare.
Aplicatii multimedia: o multime.
Aplicatii office:Open Office.org este mai bun decat MS Office, doar ca se incarca mai incet.
Adobe Reader este portat pe platforma Linux.
In loc de Photoshop sau Corel Painter avem Gimp-2.6.1
Torrent clients exita o multime.
Clienti IRC exista.
Pentru VoIP avem Skype, Ekiga s.a.
La celea ce am mentionat mai sus pot fi adaugate o multime de alte aplicatii utile. Va mai trebuie altceva?
Chiar si jocurile care rulau odata exclusiv pe Windows, le putem juca si pe Linux: Quake, RTCW, MOH fara emulatie de Windows! Daca celelate jocuri daca nu sunt inca portate, aceasta este problema producatorilor si nu a comunitatii Linux.
Sa dau un alt exemplu: un WinXP nou-instalat ocupa pe HDD aprox 1.7G. Ce ne ofera un WinXP nou instalat? O nimica toata !
Ce-mi doresc eu foarte tare, este ca GNU/Linux sa-si pastreze identitatea si sa nu preia trasaturile negative ale M$ Windows.
Cookie-urile ne ajută să îmbunătățim experiența dvs pe MobileWave. Utilizând acest site vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Pentru mai multe detalii click aici. Pentru detalii legate de procesarea datelor cu caracter personal (GDPR) vedeti regulametul site & forum.
Pentru mai multe detalii click aici. Pentru detalii legate de procesarea datelor cu caracter personal (GDPR) vedeti regulametul site & forum.
Windows vs. Linux
3 590 vizualizări
140 răspunsuri
Linkuri topic "Windows vs. Linux"
Folosiți aceste formate când vreți să faceți o referire înspre acest topic de pe forum. Click pe un câmp și copiați textul în clipboard.
Topic Link (funcționabil doar în interoriul sitului MobileWave, recomandat în caz de uz intern)
BBCode (URL pentru alte forumuri)
Opera Mini
Aleg Windows e cel mai usor de folosit sistem de operare. Jocurile pe Windows sunt o minune. Nu vreau Linux pentru ca are prea multe dotari pe care nu le stiu.
Flower Power
2604 mesaje
din 04/09/2005
15 aprecieri
15 noiembrie 2008, 20:10:49
Zilele acestea am experimentat si eu un CD Live cu Ubuntu ATENTIE este pe 64 biti , ce sa spun sunt foarte placut impresionat chiar hotarat sa il instalez (are optiune de Live cat si Install) imediat ce cumpar un HDD dedicat ptr el
A vazut chiat toate componentele din PC inclusiv Creativu x-fi sunet mai puternic mai clar ,imagine mai clara , rulare foarte usoara , nu se pune problema de cati GB de RAM am ca sunt destui , pur si simplu mi-a placut si am rulat doar discul Live , stau si ma intreb daca ar fi instalat pe HDD
A vazut chiat toate componentele din PC inclusiv Creativu x-fi sunet mai puternic mai clar ,imagine mai clara , rulare foarte usoara , nu se pune problema de cati GB de RAM am ca sunt destui , pur si simplu mi-a placut si am rulat doar discul Live , stau si ma intreb daca ar fi instalat pe HDD
Symbian
salut! Ce os sa aleg ca incepator al it.lui m-am plictisit de cel windows vista premium....linux sau windows7 ? Scuze daca sunt offtopic cumva...
MW Moderator
5625 mesaje
din 12/12/2007
90 aprecieri
04 martie 2009, 10:25:53
Depinde de ce iti doresti. Daca ai chef sa experimentezi si sa inveti, iti recomand Ubuntu. Daca esti mai comod, iti recomand Windows 7
Symbian
am inteles... Care e mai stabil din ele ovidiu?
MW Addicted
4952 mesaje
din 21/07/2005
22 aprecieri
04 martie 2009, 10:43:52
) baga xp`ul mai bine, ca eu nu te vad pe tine stand cu nasul in consola
Symbian
bogdane,cred ca tu ai sa mi instalezi os-ul ..
stiu ca esti priceput vecine
stiu ca esti priceput vecine
MW Addicted
4952 mesaje
din 21/07/2005
22 aprecieri
04 martie 2009, 11:15:01
linux? nu vrei slackware?
ti`l instalez cu cea mai mare placere
ti`l instalez cu cea mai mare placere
04 martie 2009, 11:41:02 • actualizat 04 martie 2009, 11:42:01 (1 ori)
nu stiu ce este ala slackware...ce rau poti fi bogdane.......
MW Moderator
5625 mesaje
din 12/12/2007
90 aprecieri
04 martie 2009, 12:07:48
Linux e mai stabil, desigur. Si nu e nevoie sa stai musai cu ochii in consola (pentru instalari de programe se poate folosi si Synaptic). Consola doar usureaza putin lucrurile (e mai usor sa iti spun sa rulezi "rm ~/.bash_history" decat sa iti spun "intra in Home, apoi din meniul View selecteaza Show hidden files apoi cauti fisierul .bash_history, dai click dreapta pe el si il alegi Delete", nu?
MW Lurker
386 mesaje
din 28/10/2008
07 martie 2009, 01:43:42 • actualizat 07 martie 2009, 01:45:45 (1 ori)
JokerBoy 04-03-2009 11:15:01
) linux? nu vrei slackware? ti`l instalez cu cea mai mare placereDa Firefox-3.0.7?
MW Addicted
4952 mesaje
din 21/07/2005
22 aprecieri
07 martie 2009, 09:44:12 • actualizat 07 martie 2009, 09:44:30 (1 ori)
wget http://mirrors.evolva.ro/opera/linux/964/final/en/i386/shared/opera-9.64.gcc4-shared-qt3.i386.tar.gz
tar -xzvf opera-9.64.gcc4-shared-qt3.i386.tar.gz
cd opera-9.64-2480.gcc4-shared-qt3.i386
./install.sh
oricum, foarte nepoliticos din partea ta.
nu stiu FreeBSD, dar nu sunt retard cand vine vorba de unele chestii elementare in linux.
si la ce ai dat citat... unele cuvinte sunt polisemantice
tar -xzvf opera-9.64.gcc4-shared-qt3.i386.tar.gz
cd opera-9.64-2480.gcc4-shared-qt3.i386
./install.sh
oricum, foarte nepoliticos din partea ta.
nu stiu FreeBSD, dar nu sunt retard cand vine vorba de unele chestii elementare in linux. si la ce ai dat citat... unele cuvinte sunt polisemantice
Symbian
Mi-a spus cineva aseara ca symbian ar fi bazat pe linux. Asa e? Nu dati cu pietre, doar intreb, nu zic eu ca asa e.
MW Lurker
386 mesaje
din 28/10/2008
07 martie 2009, 11:06:05 • actualizat 07 martie 2009, 11:07:08 (1 ori)
nu stiu FreeBSD, dar nu sunt retard cand vine vorba de unele chestii elementare in linux.Inainte de a posta, eu instalasem Opera-9.64 putin mai altfel: am descarcat de la http://www.slackbuilds.org/repository/12.1/network/opera/ opera.tar.gz .
Apoi l-am dezarhivat. Directorul care a rezultat contine un script, ./opera.Slackbuild. Am plasat in acest director arhiva cu Opera-9.64.....tar.bz2. Apoi am redactat: "...
PRGNAM=opera
VERSION=9.62 > 9.64
....................."
Cu privilegiul de root am facut ./opera.Slackbuild, si intr-un minut pachetul Opera era gata.
La fel am procedat si cu Firefox-3.0.7.
Scripturile tip Slackbuild seamana cu porturile din FreeBSD, doar ca nu sunt organizate intr-o structura sofisticata ca in sistemul de operare mentionat anterior.
Înapoi la Linux
Topicuri similare
cine e aici?
MW pe Facebook
MW pe Twitter