Autentificare
facebook MW pe Facebook
twitter MW pe Twitter
© Mobilewave.ro
versiunea desktop
Inițiator acum 20 ani
JohnnyD
MW Addicted
Ultimul acum 13 ani
zlolly
Începător
Cauta in topic
Unelte topic
Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!

Rezolvarea Temelor [TMP]

11 366 vizualizări
520 răspunsuri
Blandu
Art Director
6161 mesaje
din 25/08/2005
20 aprecieri
Opera Mini
10 mai 2006, 04:48:43
I couldn't belive that the moment had finaly arrived!
I remember like it was yesterday!
I went on a trip to Sinaia with my friends. I woked up in the morning and we meet at the train station. It was a long way but it was funny! We joked, we leafed!
Finaly we arrived in Sinaia! What can i say, a beautiful day! It couldn't been better! We had a great time!
The time passed, and we went back home!
When we arrived in Bucuresti, the sun was almost dead and i was starving! I took a cab, and i went strait home!
I knocked the door because i wasn't in the mood to search for my keys and my mum opened. I said hello and i said i want something to eat!
'Ok' she said, 'comme', pointing the kitchen. In there, my dad was sitting on a chair and he had a strange smile on his face!
'what'up?' i asked!
With the same strange smile, he pointed me the table.
When i looked, there was a present box!
'what's that' i asked!
'Why don't you check it yourself?' he answered.
I opened the box and my hands start shaking, my heart went crazy, my eyes filed up whit tears!
I looked at my parents and they were smiling. I couldn't find my words!
I took it out, i looked at him...it was a beaute, a miracle!
Such beautiful shapes! I couldn't took my eyes of him.
It was a great effort not to cry! I was so happy...so filed with joy.
I turned him on, and a light smashed my eyes! So many colors, such a smooth image...
I almost died!
I went to the place which i like the most, i posted a message and at the end of that message was wrote 'posted from Nokia N73'...
Sper sa iti placa!  :D
Daca am facut greseli gramaticale sau de alt gen, va rog corectati!
Nu stiu daca e de jumatate de pagina!
Ps: ca sa fie mai amuzanta, poti pune 'posted from nokia 3310' :roll: sau 5110  :D
Publicitate
Publicitate
Blandu
Art Director
6161 mesaje
din 25/08/2005
20 aprecieri
Opera Mini
10 mai 2006, 10:31:38
JohnnyD 05-05-2006 21:18:49
Cine ma ajuta sa fac si eu un eseu despre "GANDIREA CRITICA" ?!
Cautai eu pe google, dar nu gasii nimic concret.. :((
Hmm, gandirea critica?
In primul rand trebuie sa fie o gandire strict obiectiva care sa puna in balanta tot ce are legatura cu subiectul criticat! Necesita o vasta cunostinta in domeniul respectiv pentru a putea analiza din toate punctele de vedere subiectul!
Insa o gandire total obiectiva nu exista! E imposibil si impotriva naturii omenesti! Sunt subiecte ce nu le poti privi pur obiectiv!
Mai mult decat 'nu le poti', nu trebuiesc!
Intorcandu-ne la gandirea critica, este o gandire 'analizanta' ce claseaza subiectele dupa anumite criterii bine stabilite, cum ar fi, estetic, moral, impact asupra beneficiarului, profunzime, originalitate, etc!
O gandire critica, precum si verbul a critica, nu implica o vizualizare negativista, cum multi o percep! A critica nu inseamna a scoate elementele rele dintr-un subiect, ci a analiza fiecare element dupa anumite standarde! Astfel poti spune de un lucru ca e bun dintr-un anumit punct de vedere si rau din alt punct, toate astea raportandu-le la anumite tipare ce nu au legatura cu propriile convingeri!
Daca se ignora aceste tipare, gandirea critica dispare si da in gandire filosofica!
Oricum ai privi, o gandire critica, deci pur obiectiva, este limitata de acele standarde, tipare impuse de societate in general si de cercuri restranse in particular!
S-ar putea usor spune si nu ar fi gresit, ca o persoana cu o gandire critica, se invarte in jurul unor idei preconcepute! Toate astea limiteaza acelei persoane capacitatea de a vedea lucrurile in profunzime si de a trage concluzii asupra corectitudini tiparului respectiv!
E valabil in orice situatie, incepand de la arta pana la caractere umane!
Datorita criticismului si tiparelor, s-a nascut bunul si nebunul, uratul si frumosul, lucruri ce nu ar trebui asociate unui tipar universal!
Ce poate fi apreciat in mod obiectiv sunt calitativ si necalitativ, mare si mic, etc!
Deci o gandire critica, este pe cat se poate de limitata! Daca se depasesc aceste limite, se ajunge la subiectivism, pierzandu-se puritatea ei!
Sa ne gandim la cateva exemple sociale!
O gandire critica, ar vedea o fata ce a fost cu mai multi barbati, drept o femeie usoara, ignorand barbatii ce au mai multe femei, pentru ca asta e tiparul impus de societate!
O gandire ce nu e limitata de tipare, ar putea intelege faptul ca fetei respective i s-a castigat si inselat increderea in mai multe randuri si ar putea vedea vinovati barbatii ce au adus-o in situatia asta!
In concluzie, o gandire critica, pe langa limitare poate aduce si interpretari gresite si nu isi are rostul mai ales cand vine vorba de oameni si de ideile lor! Nu e de fiecare data asa, insa, fiind strict obiectiv, procentul interpretarilor gresite este destul de mare!
O combinatie echilibrata intre obiectivism si subiectivism creaza o gandire aproape perfecta si reduce drastic riscul greselilor in interpretare!

Cam atat mi-a putut debita mintea la ora asta!
Sper ca ti-am fost de ajutor si ca nu am spus tampenii!  :D
Diu
MW Addicted
4446 mesaje
din 04/09/2005
1 aprecieri
Opera Mini
10 mai 2006, 11:33:31 • actualizat 10 mai 2006, 12:04:36 (1 ori)
Repede pls: ce se urmareste prin montarea unui mekanism de intindr la transmisiile cu lanturi?
La ce tip d solicitare sunt supuse rotile transmi prin frictiune?
Gata, nu mai trebuie..
CatalinD
MW Addicted
1398 mesaje
din 08/06/2005
11 mai 2006, 19:21:31
un referat despre corectitudine pentru un proiect... aveti ceva? pls help me... multumesc anticipat...
N-ter
MW Addicted
4287 mesaje
din 08/12/2005
1 aprecieri
11 mai 2006, 19:27:51
http://www.ideiindialog.ro/dialog/index.php?show=viewArticle&articleId=55&authorId=10&issueId=15
Laur
MW Addicted
1317 mesaje
din 24/09/2005
1 aprecieri
11 mai 2006, 22:59:57
Hey, am de facut pentru maine un desen (pictura) cu tema Antidrog.  :D Imi puteti da si mie va rog o idee cam ce sa desenez in plansa aia? Sau eventual o poza ceva dupa care sa ma inspir. Va rooog!  :D

PS: am cautat poze pe google dar nimic interesant..
IP-XCENTRIC
MW Moderator
5214 mesaje
din 04/07/2005
11 mai 2006, 23:04:02
Laur,care-i dimensiunea plansei tale?aproximativ?
Laur
MW Addicted
1317 mesaje
din 24/09/2005
1 aprecieri
11 mai 2006, 23:09:53
Pai e de bloc mare IpX.. E A3.  :D
IP-XCENTRIC
MW Moderator
5214 mesaje
din 04/07/2005
11 mai 2006, 23:11:53
ah,ok,am mai desenat si eu pe bloc clasic...mai da cateva detalii,ca sa inteleg cam ce ar vrea profa ta...personal am o idee,dar abordarea mea difera de abordarea clasica-"artististica"/
Laur
MW Addicted
1317 mesaje
din 24/09/2005
1 aprecieri
11 mai 2006, 23:19:46 • actualizat 11 mai 2006, 23:22:54 (1 ori)
Profa mea vrea un desen care sa reprezinte un mesaj impotriva drogurilor.. as avea cateva idei de genul:
1. Un baiat care isi tine ochii inchisi si mainile la urechi iar in jurul lui sunt tot felul de droguri.
2. Un baiat cu doua fetze: o jumatate de cap este urata si zbarcita iar in mana din dreptul acelei jumatati este o tigara, iar cealalta parte a fetei este luminata si limpede iar in acea mana tine o floare.. nu stiu.. nu prea am idei.. :(
IP-XCENTRIC
MW Moderator
5214 mesaje
din 04/07/2005
11 mai 2006, 23:24:28 • actualizat 11 mai 2006, 23:26:49 (1 ori)
as merge pe punctul 1).
sa nu uitam de aspectul estetic.... pct 2 e prea "dur"
.
ma gandeam mai mult la preventie si tratament-solutii....sa sarim o etapa...ce faci daca deja este dependent?mesajul impotriva drogurilor deja nu mai are efect...
asa ca venim direct cu solutiile...ce zici?

PS.vom pune accent pe simbolistica,ok?
Laur
MW Addicted
1317 mesaje
din 24/09/2005
1 aprecieri
11 mai 2006, 23:33:48
ok IpX.. e foarte buna ideea cu solutiile impotriva consumului de droguri (daca esti deja dependent).. dar cum as picta eu aceste solutii intr-o singura plansa? O idee, ceva? :) Sincer, la solutii pentru a scapa de droguri nici nu ma gandeam, si de aceea chiar ca nu am nici o idee. M-ai putea ajuta din acest punct de vedere? Ar fi buna si o poza ceva care sa ma inspire..  :D
IP-XCENTRIC
MW Moderator
5214 mesaje
din 04/07/2005
11 mai 2006, 23:46:48 • actualizat 11 mai 2006, 23:49:17 (2 ori)
pai Laur,d-aia sunt aici...  :D
deci:
INTRODUCEREla tema- aceasta mini intoducere i-o prezinti profei,inainte de a-i arata plansa...
Spui asa(orientativ-sunt sigur ca te descurci ):
-M-am gandit "to take one step further",sa nu oferim doar un mesaj ANTIDROG,ci si SOLUTII.
APoi desfaci plansa....

m-am gandit asa:
1) un dependent de droguri cu mana intinsa,care cere ajutor....sa aiba mana(dreapta) intinsa spre ajutor
aici il desenezi tu...stii profilul dependentului de droguri..blah blah....blah.
2)cei care sar in ajutorul lui:
ANA-Asociatia Nationala Antidrog-prin programele nationale de sprijin al pacientilor dependenti de substante de abuz(intri pe site-ul lor si citesti cateva cuvinte despre ei)
http://www.usemouse.com/img/logo/antidrog.jpg
Psihiatria-singura forma de tratament pt dependenti
http://www.psychiatry.gr/logo_psychiatry.jpg

PS>pana acum ai 3 simboluri:
1)dependentul cu mana dreapta intinsa-semn de consum/ajutor
2)ANA
3)Psihiatria-tratament
Laur
MW Addicted
1317 mesaje
din 24/09/2005
1 aprecieri
11 mai 2006, 23:54:56
Wow IpX! Mulumesc mult omule! Cred ca prima idee este excelenta! Dar oare pot cumva sa combin simbolul al doilea cu primul simbol?  :D
Publicitate
Publicitate
IP-XCENTRIC
MW Moderator
5214 mesaje
din 04/07/2005
12 mai 2006, 00:00:33 • actualizat 12 mai 2006, 00:02:58 (1 ori)
nu,ca au prea mare valoare fiecare...ma gandeam sa formezi un cerc in jurul dependentului,cu acest simboluri:
1)o seringa cu ac,infipta-n mana lui-demnul dependentei
2)ANA-programele nationale
3)Psihiatria care-i sare-n ajutor.
4)stop simbolurilor care stimuleaza consumul:
http://cnihd.licee.edu.ro/proiecte/splash/antid.jpg
Înapoi la Free zone
cine e aici?
Subiectul a fost creat la .
versiunea desktop
0.025⋅4⋅0