poate si din cauza driverelor video proprietare ATI care-s mult sub cele de windows
pai, toti stiu ca ati sucks cand vine vorba de linux. de aia mi-am si luat placa video nvidia.
In linux nu ai accelerare la vizionarea unui dvd, nu te ajuta cu nimic placa video la conversia unui film (reduce foarte mult timpul de conversie in windows treaba asta, 30-40%)
cum nu ai accelerare video? e adevarat ca linux-ul nu stie sa foloseasca in totalitate placa video si procesorul, dar nu cred ca nu ai accelerare video cand rulezi un dvd. asta ar fi insemnat ca n-as fi putut viziona nici HD-uri..

din windows care se deschid instantaneu astea din linux stai vreo 3-4 secunde, acelasi lucru ca si cum ai deschide Firefox in alt proces
dar stii de ce? singura distributie care am observat ca incarca tot de are nevoie la boot si apoi permite incarcarea rapida a aplicatiilor e slackware. arch de exemplu incarca unele module,deps,etc. in ram cand rulezi, poate asa este si ubuntu. (parca erai "ubuntar").
Fonturile sunt foarte nasoale, chiar si cu msttcorefonts.
folosesc si eu ttf-ms-fonts aka webfonts, dar mai mult din cauza siteurilor care cer fonturile astea. incearca si liberation fonts, poate vei fi mai multumit.
Compiz si ideea cu mai multe desktopuri este excelenta in schimb.
nu folosesc compiz, dar dupa parerea mea e doar un mijloc de a te da in spectacol la amici.

) si MEREU folosesc un singur desktop.. in consola altfel sta treaba

alt+f(1,2,3,etc).