Cookie-urile ne ajută să îmbunătățim experiența dvs pe MobileWave. Utilizând acest site vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Pentru mai multe detalii click aici. Pentru detalii legate de procesarea datelor cu caracter personal (GDPR) vedeti regulametul site & forum.
Pentru mai multe detalii click aici. Pentru detalii legate de procesarea datelor cu caracter personal (GDPR) vedeti regulametul site & forum.
Incepatori in LINUX
16 228 vizualizări
1 292 răspunsuri
Linkuri topic "Incepatori in LINUX"
Folosiți aceste formate când vreți să faceți o referire înspre acest topic de pe forum. Click pe un câmp și copiați textul în clipboard.
Topic Link (funcționabil doar în interoriul sitului MobileWave, recomandat în caz de uz intern)
BBCode (URL pentru alte forumuri)
MW Addicted
1513 mesaje
din 07/10/2005
18 aprecieri
07 noiembrie 2009, 14:44:33
cum fac sa imi afiseze terminalul scrisul colorat? de exemplu cand dau ls, sau cand editez cu vim? sa imi arate folderele intr-o culoare, fisierle alta? nu vreau ls --color ca asa stiu. Da pana acuma mergea cand dadeam numa ls!
MW Lurker
386 mesaje
din 28/10/2008
08 noiembrie 2009, 06:10:06
Eu folosesc csh. Iată fișierul de configurare pentru procesorul meu de comenzi.
.cshrc
# $FreeBSD: src/share/skel/dot.cshrc,v 1.14.8.1 2009/04/15 03:14:26 kensmith Exp $
#
# .cshrc - csh resource script, read at beginning of execution by each shell
#
# see also csh(1), environ(7).
#
alias h history 25
alias j jobs -l
alias la ls -a
alias lf ls -FA
alias ll ls -lA
# A righteous umask
umask 22
set path = (/sbin /bin /usr/sbin /usr/bin /usr/games /usr/local/sbin /usr/local/bin $HOME/bin)
setenv EDITOR vi
setenv PAGER more
setenv BLOCKSIZE K
setenv CLICOLOR
limit coredumpsize 0
if ($?prompt) then
# An interactive shell -- set some stuff up
set filec
set prompt = '$'
set autolist
set history = 100
set savehist = 0
set mail = (/var/mail/$USER)
if ( $?tcsh ) then
bindkey "^W" backward-delete-word
bindkey -k up history-search-backward
bindkey -k down history-search-forward
endif
endifFiind setat astfel procesurul meu de comenzi, eu mă pot folosi de autocompletarea comenzilor prin <TAB>, ls afișează folderele deosebit de fișiere.
Dar procesorul meu de comenzi nu este bash!
Copiază fișerul meu în $HOME, și folosește csh, dacă vrei.
Dacă ții tare la bash, atunci studierea atentă a documentației te va ajuta.
.cshrc
#
# .cshrc - csh resource script, read at beginning of execution by each shell
#
# see also csh(1), environ(7).
#
alias h history 25
alias j jobs -l
alias la ls -a
alias lf ls -FA
alias ll ls -lA
# A righteous umask
umask 22
set path = (/sbin /bin /usr/sbin /usr/bin /usr/games /usr/local/sbin /usr/local/bin $HOME/bin)
setenv EDITOR vi
setenv PAGER more
setenv BLOCKSIZE K
setenv CLICOLOR
limit coredumpsize 0
if ($?prompt) then
# An interactive shell -- set some stuff up
set filec
set prompt = '$'
set autolist
set history = 100
set savehist = 0
set mail = (/var/mail/$USER)
if ( $?tcsh ) then
bindkey "^W" backward-delete-word
bindkey -k up history-search-backward
bindkey -k down history-search-forward
endif
endif
Dar procesorul meu de comenzi nu este bash!
Copiază fișerul meu în $HOME, și folosește csh, dacă vrei.
Dacă ții tare la bash, atunci studierea atentă a documentației te va ajuta.
Admin
2439 mesaje
din 29/07/2008
50 aprecieri
09 noiembrie 2009, 17:01:28
Am Ubuntu Netbook Remix 9.10 pe EEEPC.Am instalat Gnome PPP.Cum fac sa creez o conexiune intre telefon si laptop prin cablu de date ? Setarile pentru proxy le-am facut in browser,dar cum fac conexiunea ? Precizez ca telefonul este un Sony Ericsson w910i.Vreau sa folosesc WAP-ul de pe telefon pe Linux
MW Moderator
5625 mesaje
din 12/12/2007
90 aprecieri
Opera Mini
Pai ar trebui sa folosesti NetworkManager, nu GnomePPP. Daca totusi tii sa utilizezi ultima varianta, vezi ca e un tutorial scris in Knowdlege Base
MW Addicted
7608 mesaje
din 26/01/2006
38 aprecieri
09 noiembrie 2009, 18:24:32
w910 cred ca are nevoie de gnomeppp, cel putin asa mergea ultima data cand am incercat (pe k800).
Pe telefoanele uiq nu este nevoie de nimic, p990 de exemplu e recunoscut automat fara nici un driver, ba chiar sunt si setarile de orange in lista aia (apn internet
)
Pe telefoanele uiq nu este nevoie de nimic, p990 de exemplu e recunoscut automat fara nici un driver, ba chiar sunt si setarile de orange in lista aia (apn internet
) MW Moderator
5625 mesaje
din 12/12/2007
90 aprecieri
Opera Mini
Eu in 9.04 doar conectam telefonul prin USB si aparea un Wizard de unde alegeam reteaua si... atat. In 9.10 inca nu am incercat sa vad cum e, insa am citit pe undeva ca ar avea probleme cu unele modem-uri care functionau perfect in 9.04 (a devenit ceva tipic pentru Ubuntu ca o noua versiune sa strice compatibilitatea cu vreo categorie de dispozitive ce functiona perfect intr-o versiune anterioara)
Admin
2439 mesaje
din 29/07/2008
50 aprecieri
Opera Mini
Multumesc pentru raspunsuri,am sa ma uit in knowledge base de indata ce ajung la pc.
MW Addicted
7608 mesaje
din 26/01/2006
38 aprecieri
19 noiembrie 2009, 18:15:35
E vreun editor php avansat pentru linux ? In windows folosesc phpDesigner, dar nu prea merge bine in wine, imi trebuie ceva nativ ...
Sugestii ? (e bun si gedit pana una alta
)
Sugestii ? (e bun si gedit pana una alta
) MW Moderator
5625 mesaje
din 12/12/2007
90 aprecieri
Opera Mini
Parca era un plugin pentru Eclipse, care era destul de avansat (PHPEclipse, parca). Mai era si un program comercial, dar imi "scapa" momentan numele acestuia.
edit: Aaaa, si mai e Geany: http://www.geany.org/
edit: Aaaa, si mai e Geany: http://www.geany.org/
MW Addicted
1350 mesaje
din 09/09/2006
19 noiembrie 2009, 21:27:25
mai ai asemanatoare cu Adobe Dreamweaver http://kompozer.net/ http://net2.com/nvu/
MW Addicted
4227 mesaje
din 01/07/2005
SonyEricssonP990iov1d1u 09-11-2009 19:29:26
Eu in 9.04 doar conectam telefonul prin USB si aparea un Wizard de unde alegeam reteaua si... atat. In 9.10 inca nu am incercat sa vad cum e, insa am citit pe undeva ca ar avea probleme cu unele modem-uri care functionau perfect in 9.04 (a devenit ceva tipic pentru Ubuntu ca o noua versiune sa strice compatibilitatea cu vreo categorie de dispozitive ce functiona perfect intr-o versiune anterioara)MW Moderator
5625 mesaje
din 12/12/2007
90 aprecieri
Opera Mini
Da, am incercat si eu si am reusit sa imi configurez conexiunea via Sony Ericsson W880i cu doar cateva click-uri. Ce ma seaca la NetworkManager e ca nu pot schimba MAC-ul placii de retea - de fiecare data cand il schimb din interfata aplicatiei, NetworkManager creeaza o noua conexiune si revine la MAC-ul implicit. Stie careva o cale de a rezolva asta?
MW Veteran
645 mesaje
din 05/01/2007
1 aprecieri
15 decembrie 2009, 02:33:34 • actualizat 15 decembrie 2009, 02:34:13 (1 ori)
salut! am un script....mi la dat cineva,si mi-a zis ca nu o sa il pot folosii daca nu o sa am "sybase database over linux" ce e sybase? baza de date? sau ? mentionez ca toate fisierele scrip-ului au extensia .cgi ! cum fac? cine imi poate oferi un host care sa imi poata permite instalarea,si rularea acestui script?
MW Addicted
1414 mesaje
din 21/01/2007
12 aprecieri
05 ianuarie 2010, 21:05:15
fratilor de unde descarc si eu sabayon 3.5 ca nu il mai gasesc pe nicaieri si ubuntu asta ma dispera ... sa nu mai zic de sabayon 5.1 ca e nasol rau de tot
MW Addicted
5940 mesaje
din 01/03/2008
5 aprecieri
05 ianuarie 2010, 21:07:58
incearca http://linuxtracker.org/
Înapoi la Linux
Topicuri similare
cine e aici?
MW pe Facebook
MW pe Twitter