Cookie-urile ne ajută să îmbunătățim experiența dvs pe MobileWave. Utilizând acest site vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Pentru mai multe detalii click aici. Pentru detalii legate de procesarea datelor cu caracter personal (GDPR) vedeti regulametul site & forum.
Pentru mai multe detalii click aici. Pentru detalii legate de procesarea datelor cu caracter personal (GDPR) vedeti regulametul site & forum.
Incepatori in LINUX
16 230 vizualizări
1 292 răspunsuri
Linkuri topic "Incepatori in LINUX"
Folosiți aceste formate când vreți să faceți o referire înspre acest topic de pe forum. Click pe un câmp și copiați textul în clipboard.
Topic Link (funcționabil doar în interoriul sitului MobileWave, recomandat în caz de uz intern)
BBCode (URL pentru alte forumuri)
MW Addicted
4594 mesaje
din 31/07/2007
45 aprecieri
10 iunie 2008, 17:58:49
bun, deci sunt in Back Track(live) si am dezactivat taskbarul, adica ferestrele din taskbar. Cum le pun la loc? Am KDE
MW Lurker
336 mesaje
din 20/07/2005
1 aprecieri
10 iunie 2008, 18:28:43
cineva zicea pe aici ca nu ii merge wine..ca face unele probleme..
vad casi eu am patit sa nu-mi mearga wine cum trebuie din cauza rezolutiei..acum am setat o rezolutie specifica laptopului meu si vad ca imi functioneaza..
(din kde de la displayconfig am facut lucrul asta..)
vad casi eu am patit sa nu-mi mearga wine cum trebuie din cauza rezolutiei..acum am setat o rezolutie specifica laptopului meu si vad ca imi functioneaza..

(din kde de la displayconfig am facut lucrul asta..)
MW Moderator
5625 mesaje
din 12/12/2007
90 aprecieri
10 iunie 2008, 20:10:34
Punisher 10-06-2008 17:58:49
bun, deci sunt in Back Track(live) si am dezactivat taskbarul, adica ferestrele din taskbar. Cum le pun la loc? Am KDEMW Addicted
4594 mesaje
din 31/07/2007
45 aprecieri
Opera Mini
Ok, mersi. Când ajung la PC o sa încerc.
MW Addicted
4227 mesaje
din 01/07/2005
Opera Mini
Ieri,mi-am luat un stick usb de 2Gb,aseara,neavand ce face,mi-am instalat pe el o versiune mini de Slax,intr-un mod foarte simplu,direct din windows,prin simpla copiere a unor fisiere in radacina stick-ului,si executarea unui fisier .bat. Booteaza repede,mi-a recunoscut placa de sunet,a montat automat partitiile ntfs si conexiunea la internet asa ca am reusit sa instalez firefox prin site-ul slax,mai simplu decat in windows.L-am customizat cum am vrut eu,si acum am un OS complet portabil,care pot sa-l folosesc oriunde si oricand.Super tare!
Chestia ciudata e ca stick-ul trebuie formatat in fat32
nu in ext2 ca varianta LiveCD cu optiune de install.
Chestia ciudata e ca stick-ul trebuie formatat in fat32
18 iunie 2008, 16:20:33
eu azi mi-am instalat linux kiwi e prea tare,adica imi place la nebunie 
fata de windows arata si mai bine si lucreaza mai bine
;)

fata de windows arata si mai bine si lucreaza mai bine
;) MW Addicted
4227 mesaje
din 01/07/2005
Opera Mini
Si acum,cautam ceva despre slax,am aflat ca tot asa pot sa instalez si pclinuxos (care mi s-a parut mult mai bun,cel putin livecd-ul) si plus de asta are beryl
Daca reusesc sa-l inghesui in 2Gb pot spune ca sunt multumit, aplicatiile am inteles ca pot sa le descarc prin synapse..
Daca reusesc sa-l inghesui in 2Gb pot spune ca sunt multumit, aplicatiile am inteles ca pot sa le descarc prin synapse..
18 iunie 2008, 17:20:17
apropo,eu chiar sunt incepator in linux
pot pune beryl pe linux kiwi?sau ubuntu?
vreau sa fac si eu cateva kestii dinalea tari
:D
pot pune beryl pe linux kiwi?sau ubuntu?vreau sa fac si eu cateva kestii dinalea tari
:D
MW Addicted
4227 mesaje
din 01/07/2005
Opera Mini
Pentru Ubuntu e foarte usor,gasesti repede pe google un tutorial care nici nu implica folosirea consolei, cat despre kiwi,acum depinde din ce distributie se trage,ca ai putea folosi foarte bine tutorialul pentru distributia originala,important e sa aiba toate librariile de care are nevoie.
Faza cu librariile e cu 2 taisuri:In windows,fiecare program vine cu propriile sale fisiere dll.Nu conteaza ca si alt program foloseste aceleasi dll-uri,si ele deja exista in pc,fiecare program vine cu ale lui.In linux,chestia e optimizata,in sensul ca "dll-urile" sunt comune,dar se poate intampla,ca un program sa nu ruleze din cauza lipsei acestor fisiere.
Faza cu librariile e cu 2 taisuri:In windows,fiecare program vine cu propriile sale fisiere dll.Nu conteaza ca si alt program foloseste aceleasi dll-uri,si ele deja exista in pc,fiecare program vine cu ale lui.In linux,chestia e optimizata,in sensul ca "dll-urile" sunt comune,dar se poate intampla,ca un program sa nu ruleze din cauza lipsei acestor fisiere.
MW Addicted
1350 mesaje
din 09/09/2006
18 iunie 2008, 21:34:58
McMaster 18-06-2008 15:46:30
Ieri,mi-am luat un stick usb de 2Gb,aseara,neavand ce face,mi-am instalat pe el o versiune mini de Slax,intr-un mod foarte simplu,direct din windows,prin simpla copiere a unor fisiere in radacina stick-ului,si executarea unui fisier .bat. Booteaza repede,mi-a recunoscut placa de sunet,a montat automat partitiile ntfs si conexiunea la internet asa ca am reusit sa instalez firefox prin site-ul slax,mai simplu decat in windows.L-am customizat cum am vrut eu,si acum am un OS complet portabil,care pot sa-l folosesc oriunde si oricand.Super tare!Chestia ciudata e ca stick-ul trebuie formatat in fat32
de fapt. suporta kernelul. si stiu ca puteai sa pui slax si pe fat32 sau ntfs. stiu ca l-am pus eo pe o partitie windows mai demult MW Addicted
4227 mesaje
din 01/07/2005
18 iunie 2008, 22:37:33
Fain, nu stiam ca suporta asa ceva nativ,adica sa se instaleze pe ntfs sau fat.Ca poate monta, nu era o noutate, am vazut asta mai des,ba chiar si invers (ceva plugin pt Total Cmdr care vedea ext,etc)
MW Addicted
4227 mesaje
din 01/07/2005
18 iunie 2008, 23:24:20
PCLinuxOS MiniMe instalare pe stick USB
PCLinuxOS e o distributie curata, compacta si frumoasa de tip livecd creeata de Texstar de pe pclinuxos.com. PCLOS e bazat pe Mandriva si va incapea comfortabil pe 512MB de stick USB.
In urmatorul tutorial, se arata cum se converteste din live cd in live usb
1.Formatati stick-ul usb in format Fat sau Fat32;
2.Creati un nou folder in pc;
3.Descarcati PCLinuxOS MiniMe ISO in acel folder;
4.Descarcati fixmm.zip si extrageti fisierele in folderul creat anterior;
5.Rulati fixmm.bat din acel folder si urmati instructiunile;
6.Copiati toate fiserele din folderul minime pe stick-ul usb;
7.Rulati makeboot.bat de pe stick-ul USB pentru al face bootabil..
8.Modificati bios-ul sau la start-up apasati f8 pentru optiuni de boot, alegeti "removable"
Nota: Va puteti loga cu username: root
password: root
sau guest and guest
PCLinuxOS e o distributie curata, compacta si frumoasa de tip livecd creeata de Texstar de pe pclinuxos.com. PCLOS e bazat pe Mandriva si va incapea comfortabil pe 512MB de stick USB.
In urmatorul tutorial, se arata cum se converteste din live cd in live usb
1.Formatati stick-ul usb in format Fat sau Fat32;
2.Creati un nou folder in pc;
3.Descarcati PCLinuxOS MiniMe ISO in acel folder;
4.Descarcati fixmm.zip si extrageti fisierele in folderul creat anterior;
5.Rulati fixmm.bat din acel folder si urmati instructiunile;
6.Copiati toate fiserele din folderul minime pe stick-ul usb;
7.Rulati makeboot.bat de pe stick-ul USB pentru al face bootabil..
8.Modificati bios-ul sau la start-up apasati f8 pentru optiuni de boot, alegeti "removable"
Nota: Va puteti loga cu username: root
password: root
sau guest and guest
MW Addicted
3263 mesaje
din 12/02/2008
26 aprecieri
Opera MiniMcMaster 18-06-2008 22:37:33
ba chiar si invers (ceva plugin pt Total Cmdr care vedea ext,etc)MW Addicted
4227 mesaje
din 01/07/2005
19 iunie 2008, 10:10:56
x_uereb 29-04-2008 20:51:03
Cum se instaleaza beryl? :-? Asa mai pt. Dummies(prosti) ca habar nu am! Apropo am reusit sa instalez ubuntu 8.04 dar cine face un tutorial pt instalarea berylului sau compquiz? Pls some helpSi cum naiba se instaleaza FireFox3 pt linux? Am dezarhivat arhiva in directorul unde trebuie, si urmatorul pas ar fi comnada ./configure care mi-a mers pentru playerul flash,numai ca nu functioneza pt firefox, nu-mi gaseste nimic.Daca are cineva idee va rog ajutati-ma, chiar habar n-am am rascolit tot google-ul si n-am gasit nimic..
Apropo,am folosit tutorialul de aici:
http://www.linuxforums.org/forum/linux-tutorials-howtos-reference-material/64958-how-install-software-linux.html
for files ending in .tar.bz2, use:
Code:
tar -jxvf <filename>
You should now have a new directory, containing all of the source files. To confirm it exists, and to get its name, use the "ls" command again.
Code:
ls
we now need to go into the new directory, so use the cd command:
Code:
cd <directory>
Am facut tot pana aici,e ok
This is where things will differ. Some packages will have an INSTALL or README file which will contain installation instructions. use "ls" to see if the software has an install or readme file. If it does have one, you can use the "more" command to read it, like so:
Code:
more INSTALL
Are un readme care ma trimite pe prima pagina a Mozilla FireFox
Generally, the final 3 stages are as follows:
- Configure the installation
- Compile the software
- Install the binaries
The pre-installation configuration is done by executing ./configure:
Code:
./configure
Aici ma blochez pt ca comanda asta nu face nimic
This will perform some requirements testing on your system, and create a "Makefile" which will explain to the "make" utility how the software should be compiled. If you receive any error messages during this stage, you may wish to search the forums to see if they have been found and resolved by someone else already, if not, feel free to post a question on the forums - Please include all of the output including any error messages, and some details about your system - what distro you are using, what are you trying to install etc etc
The next stage is to compile the software, this is done using "make". When you run "make" it will read the instructions in the Makefile and build the application binaries.
Code:
make
The final stage is to install these binaries, ie, copy them to a more perminent location. Typically only the "root" user can do this, so you will need to swich to the root user with the "su" command:
Code:
su
Once you are root, install the binaries using the "make" command, followed by "install", like so:
Code:
make install
That is it!. Check the user documentation of the software you installed for details of how to run the application.
Synaptic Software Manager nu merge,nu imi descarca, imi da eroare, cum ca n-ar fi bun repository sau am probleme cu reteaua (care merge perfect)
MW Moderator
5625 mesaje
din 12/12/2007
90 aprecieri
Opera Mini
Faza cu Linuxurile care se instaleaza pe partitiile Windows e ca ele isi creeaza o imagine (asemanatoare cu cele .iso) unde acolo isi tin fisierele si tot tacamalul.
@McMaster, incearca sa instalezi Firefox 3 utilizand apt-get din consola, nu Synaptic, deoarece apt e ceva mai explicit cand da de o eroare
Beryl/Compiz e deja instalat in Ubuntu/Kiwi, tot ce ai de facut e sa iti instalezi driverele video (daca e nevoie) si sa il activezi.
@McMaster, incearca sa instalezi Firefox 3 utilizand apt-get din consola, nu Synaptic, deoarece apt e ceva mai explicit cand da de o eroare

Beryl/Compiz e deja instalat in Ubuntu/Kiwi, tot ce ai de facut e sa iti instalezi driverele video (daca e nevoie) si sa il activezi.
Înapoi la Linux
Topicuri similare
cine e aici?
MW pe Facebook
MW pe Twitter