Cookie-urile ne ajută să îmbunătățim experiența dvs pe MobileWave. Utilizând acest site vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Pentru mai multe detalii click aici. Pentru detalii legate de procesarea datelor cu caracter personal (GDPR) vedeti regulametul site & forum.
Pentru mai multe detalii click aici. Pentru detalii legate de procesarea datelor cu caracter personal (GDPR) vedeti regulametul site & forum.
Incepatori in LINUX
16 230 vizualizări
1 292 răspunsuri
Linkuri topic "Incepatori in LINUX"
Folosiți aceste formate când vreți să faceți o referire înspre acest topic de pe forum. Click pe un câmp și copiați textul în clipboard.
Topic Link (funcționabil doar în interoriul sitului MobileWave, recomandat în caz de uz intern)
BBCode (URL pentru alte forumuri)
MW Addicted
1612 mesaje
din 31/08/2007
14 mai 2008, 18:53:34 • actualizat 14 mai 2008, 18:54:00 (1 ori)
eu cand vreau sa instalez un linux de preferat kiwi linux pentru romani nu stiu care e faza cu partitiile,sunt mai multe formate si eu nu stiu ce sa aleg ...
MW Addicted
3263 mesaje
din 12/02/2008
26 aprecieri
Opera Mini
Poti alege orice sistem de fisiere. Linux nu e pretentios
MW Addicted
1612 mesaje
din 31/08/2007
14 mai 2008, 18:59:13
pai chestia e ca le-am ales pe toate si degeaba,nu se instala..am uitat ce eroare dadea,dar lasa ca mai incerc odata si va spun ce eroare da si atunci sa vad daca se poate face ceva
MW Addicted
1414 mesaje
din 21/01/2007
12 aprecieri
15 mai 2008, 01:27:45
chiar asa de greu e sa instalez un amarat de sistem pe un calc bun
mi se pare ceva aiurea sa mor ... ala mai are si ati care nu prea e compatibil si mie la nvidia imi da eroare
mi se pare ceva aiurea sa mor ... ala mai are si ati care nu prea e compatibil si mie la nvidia imi da eroare
MW Addicted
4227 mesaje
din 01/07/2005
Opera Minialex_de_la_focsani 14-05-2008 18:53:34
eu cand vreau sa instalez un linux de preferat kiwi linux pentru romani nu stiu care e faza cu partitiile,sunt mai multe formate si eu nu stiu ce sa aleg ...Apropo,referitor la Sabayon,scrie exact ce spune eroarea,si caut-o pe net.Sunt mari sanse sa gasesti raspuns,iar daca nu,intri pe forumul Sabayon si pui o intrebare acolo..
Inca o chestie,cel putin la livedvd,la boot,ai mai multe optiuni.Incearca-le pe toate vezi poate iti merge vre-una din ele
MW Moderator
5625 mesaje
din 12/12/2007
90 aprecieri
Opera Mini
De preferat e sa formatati partitiile in EXT3 sau ReiserFS (ext2 nu are jurnalizare, adica va face figuri daca se ia curentul cand scriati date pe partitie). La distributiil Ubuntu-based in installer, dupa ce ati ales un tip de partitie va trebui sa-i spuneti sistemului de operare sa se instaleze pe ea, adica la punctul de montare alegeti din lista respectiva "/" (slash). Nu incercati sa instalati Linux pe o partitie FAT32 (desi am auzit ca ar merge) si cu atat mai putin pe una NTFS (deoarece kernelul nu poate scrie de unul singur pe NTFS - are nevoie de un driver). SWAP-ul e memoria virtuala a Linux-ului, adica daca vi se umple memoria RAM, sistemul se va folosi de acea partitie pentru a o elibera. De asta e indicat sa va faceti si o partitie Swap de macar dimensiunea cantitatii de memorie RAM din sistem.
Off-topic: Hans Reiser, cel care a facut sistemul de fisiere ReiserFS a fost arestat pt ca si-a ucis sotia. Deci daca nu va plac puscariasii alegeti EXT3 la tipul partitiei
)
Off-topic: Hans Reiser, cel care a facut sistemul de fisiere ReiserFS a fost arestat pt ca si-a ucis sotia. Deci daca nu va plac puscariasii alegeti EXT3 la tipul partitiei
) MW Addicted
1414 mesaje
din 21/01/2007
12 aprecieri
16 mai 2008, 02:42:18
nu merge niciuna mcmaster ...
sunt mai multe de instalare... d bootare cu si fara muzica ... de net sinca cateva nu mai tin mine :
dar e nasol ca nu booteaza
sunt mai multe de instalare... d bootare cu si fara muzica ... de net sinca cateva nu mai tin mine :
dar e nasol ca nu booteaza
MW Addicted
1414 mesaje
din 21/01/2007
12 aprecieri
16 mai 2008, 03:20:01
aici am pus un filmulet pe share mobile cu prima eroare
aici null cu a doua eroare si aici cu a 3 a eroare dar inca continua sa dea erori din ce in ce mai multe
aici null cu a doua eroare si aici cu a 3 a eroare dar inca continua sa dea erori din ce in ce mai multe
MW Moderator
5625 mesaje
din 12/12/2007
90 aprecieri
Opera Mini
Mi-ar fi fost de folos niste poze, ca nu prea se intelege nimic din filmuletzele alea... Am vazut ceva cu /etc/fstab, ceea ce inseamna ca a fost o problema cu detectia partitiilor.
MW Addicted
1414 mesaje
din 21/01/2007
12 aprecieri
18 mai 2008, 16:59:40 • actualizat 18 mai 2008, 17:00:11 (1 ori)
ok diseara pun si poze
dar ce partitii? ca doar e live cd
adica am vazut ca si-a facut vreo 480 de mb spatiu pe care windowsu bu ii mai vede .... de ce nush
dar ce partitii? ca doar e live cd
adica am vazut ca si-a facut vreo 480 de mb spatiu pe care windowsu bu ii mai vede .... de ce nush
MW Moderator
5625 mesaje
din 12/12/2007
90 aprecieri
Opera Mini
Chiar daca el e Live CD va incerca sa detecteze partitiile pentru a putea fi montate la nevoie (oricum cele NTFS nu se pot monta de pe Live CD
) ). Nu stiu de ce va complicati voi cu Sabayon cand aveti Ubuntu, care e mult mai usor de folosit. Si o veste pentru amatorii de Sabayon: pe 5 mai a aparut loop 3. Cica multe bugfix-uri (in special la installer) si versiuni actualizate ale programelor. Eu o voi testa azi dupa ore sa vad ce mai e nou in ea.
) ). Nu stiu de ce va complicati voi cu Sabayon cand aveti Ubuntu, care e mult mai usor de folosit. Si o veste pentru amatorii de Sabayon: pe 5 mai a aparut loop 3. Cica multe bugfix-uri (in special la installer) si versiuni actualizate ale programelor. Eu o voi testa azi dupa ore sa vad ce mai e nou in ea. MW Addicted
1414 mesaje
din 21/01/2007
12 aprecieri
21 mai 2008, 20:07:48 • actualizat 21 mai 2008, 23:29:49 (1 ori)
gata ... mi a venit ubuntu cd live ... am facut omanda acum 3 saptamani ... dar chestia e cum naiba instalez driverele pt el la video ?
acum scriu de pe el
e misto rau
Gata am reusit... am instalat si compiz fusion ... dar cum fac cubul?? ca acolo la visual effects am decat cele 3 optiuni standard
e misto rauGata am reusit... am instalat si compiz fusion ... dar cum fac cubul?? ca acolo la visual effects am decat cele 3 optiuni standard
MW Addicted
1414 mesaje
din 21/01/2007
12 aprecieri
22 mai 2008, 04:49:30
am reusit si cu cubul .... am cautat pe forumul lor ... si woila
acum ma chinui sa fac chestia aia cu flacari cand inchizi ferestrele
..... aaaa si apropo jocurile.. cum ar fii cs cum le instalez?
acum ma chinui sa fac chestia aia cu flacari cand inchizi ferestrele
..... aaaa si apropo jocurile.. cum ar fii cs cum le instalez?
MW Addicted
1414 mesaje
din 21/01/2007
12 aprecieri
22 mai 2008, 15:59:39
am facut tot ce era posibil la ubuntu 8.04 ... nu a fost chiar asa de greu
dar acum vreau sa instalez ultima chestie.. adica dock acela ca la mac os x leopard
dar imi da eroarea asta cand scriu codul
daniel@daniel-desktop:~$ sudo apt-get install git-core automake build-essential intltool libtool python-pyrex python2.5-dev xsltproc
[sudo] password for daniel:
E: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem.
daniel@daniel-desktop:~
si nu o da nu numai la acest cod... da la toate ... ce are ?? cine ma poate ajuta??
dar acum vreau sa instalez ultima chestie.. adica dock acela ca la mac os x leopard
dar imi da eroarea asta cand scriu coduldaniel@daniel-desktop:~$ sudo apt-get install git-core automake build-essential intltool libtool python-pyrex python2.5-dev xsltproc
[sudo] password for daniel:
E: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem.
daniel@daniel-desktop:~
si nu o da nu numai la acest cod... da la toate ... ce are ?? cine ma poate ajuta??
MW Addicted
1612 mesaje
din 31/08/2007
22 mai 2008, 22:15:15
salutare.tastez de pe kiwi-linux. am si eu o intrebare:am o chestie enervanta la acest sistem de operare si anume trebuie sa dau mereu dublu-click ca sa deschid ceva..cum pot schimba asta ? adica sa dau doar un singur click ?
Înapoi la Linux
Topicuri similare
cine e aici?
MW pe Facebook
MW pe Twitter