Addix degeaba ne obosim degetele ca de exemplu Geopsi tot nu va intelege

. Iar cautarea in agenda.. este absolut geniala.
Oricum parerile vor fi intotdeauna impartite. Fiecare OS isi are minusurile si plusurile lui.
Iar la partea de aplicatii, nu mai e symbian lider. La jocuri, da. La aplicatii, nu. Skype pe mobile? Doar pe WM!

. Si merge si calling-ul (yeap, si pe smartphone).
Aplicatii p2p, torrents se gasesc si pt Windows Mobile (deocamdata doar pt PPC, dar poate merg si pe smartphone + emulator, nu am testat ca nu ma intereseaza).
Inca un plus pt WM este faptul ca aplicatiile facute pt o versiune veche de WM sunt compatibile cu o versiune mai noua de WM (la symbian nu prea.. vezi s9.1 3rd). Sa nu mai pomenesc de compatibilitatea intre aplicatii PPC si smartphone (asta depinde de cum a fost programul proiectat). De unde stiu? Am testat

. Am pus un card pe care aveam aplicatii de smartphone si le-am rulat pe PPC si cateva au mers.
La faza asta WM le da in freza la symbian. multe aplicatii symbian s60 merg doar pe o anume versiune a OS-ului S60. ce sa mai vorbim de compatibilitatea symbian OS <-> symbian UIQ. Nu cred ca exista asa ceva

Eu zic ca WM e mai performant si mai flexibil/customizabil. Se poate adauga chiar si optiuni noi meniurilor default din Windows Mobile (ex: dupa ce am instalat SKype imi apare la Contacte in meniu o optiune Call with Skype).
Cand o sa vad emulatoare de FinalBurn/NeoGeo pe symbian ...
Ce nu prea imi place la WM este faptul ca nu elibereaza toti rami decat la un restart (chiar daca inchid aplicatiile). De fapt si symbian face tot asa (cel putin 3650..). Oricum noroc ca are destui rami

si inca ceva ce nu-mi place la WM in legatura cu meniul Start: dureaza mai mult pana la "extragerea" icoanelor, in consecinta deschide mai greu folderele cu scurtaturi.. deh, nimic nu e perfect
ah si pana acum nu am auzit nici un caz in care sa se planga cineva ca un telefon cu WM i-a corupt cardu! In schimb multi oameni cu symbian s-au plans despre asta.
Eu am forjat la greu cardu cu tot felu de instalari /stergeri / copieri (+transfer prin USB Mass Storage) /ascultat muzica / etc si nu are nimic! Sper sa nu faca ca si symbian ca atunci ma supar