Normal ca ti-a zis ca e liber de retea,pt. ca la decodat el cu o aplicatie din GooglePlay,de aceea sa si codat la loc dupa update-ul la JB in cine stie ce retea o fii fost inainte de al decoda respectivul .(din cate am inteles nu tu ai facut update ,...si-a facut singur cand l-ai conectat la Kies,sau nu am inteles eu bine?)
Sigur telefonul a fost adus de afara de undeva :Spania ,Italia sau de undeva...de aceea a si primit update oficial la Jb,update prin care sa si codat in reteaua initiala.
Daca era din Romania nu primea update oficial ,numai daca faceai tu prin Odin.
Rezolvarea consta in aplicatia Galaxy Sim Unlock :
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.spocky.galaxsimunlock&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5zcG9ja3kuZ2FsYXhzaW11bmxvY2siXQ..Aplicatia o downloadezi gratis, NECESITA ROOT, verifica daca poate fi decodat telefonul si daca se poate, va aparea un mesaj sa downloadati varianta pro pentru 2 Euro.
Si se pare ca decodarea va fi permanenta.
Majoritatea userilor de pe alte forumuri care au avut telefoanele blocate intr-o anumita retea,dar le-au deblocat ei,si au facut update la JB prin Odin,li s-au blocat la loc in reteaua initiala dar cu aceasta aplicatie le-au deblocat din nou.
Si eu am facut update la JB dar eu am avut telefonul luat la liber de retea si nu am avut probleme cu decodatul,deci ,mai multe detalii nu pot sa-ti dau.
Succes..