Pt SPV C600 vedeti si topicul "Backup ROM SPV C600"
Backup ROM
Cerinte:
- Un Mini-SD de cel putin 32Mb
- Un card reader compatibil Mini-SD (sau SD in cazul in care aveti adaptor Mini-SD--SD)
- Programul Tera Term Pro WinCE USB
- In eventualitatea ca nu aveti card reader se poate folosi programul ItsUtils
Realizarea backup-ului:
- Inchideti telefonul
- Tineti apasat butonul pt camera foto si apasati scurt butonul Power(cam o secunda),dupa ce apare ecranul de Bootloader eliberati butonul camerei
- Conectati cablul USB si aveti grija ca AS sa fie dezactivat(click dreapta pe iconita AS din taskbar --->connection settings...--->debifati "Allow USB conection with desktop comp")
- Acum ar trebui sa vedeti in partea de jos a ecranului de bootloader textul "USB"
- Deschideti arhiva TeraTermPro_WinCE_USB --> bin --> ttermpro.exe
- Selectati conexiunea Serial iar la port: USB
- In command prompt-ul aparut introduceti "r2sd all" (fara ghilimele)
- Acum o sa inceapa realizarea backup-ului(cam 2-3 min)
- Dupa terminarea Bkp stingeti telefonul si scoateti SD-ul
- Acum aveti pe SD Bkp ROM-ului initial,din acest moment puteti face experiente cu ROM-ul dar cu conditia de a nu va folosii de SD in alt scop deoarece pe el se afla Bkp-ul,dar il puteti copia pe hard sau cd cu ajutorul unui Card Reader sau a programului ItsUtils
ATENTIE!!! Exista posibilitatea ca telefonul sa formateze SD-ul cu backup fara sa intrebe,asa ca nu lasati SD-ul in tel !!!
Copierea Bkp de pe SD pe alt suport cu ajutorul unui card reader:
Eu am folosit programul WinHex 12.2 SR2:
Tools-->Open Disk-->PsihicalMedia-->Removable medium X(cardul sd)-->OK
File-->Create a disc image-->Description-Personal backup-->si se selecteaza dosarul unde va fi amplasata imaginea(.whx)
Restaurarea imaginii inapoi pe card se face cu ajutorul optiunii "Restore backup"
Este recomandat ca inaintea realizarii Bkp sa scrieti SD cu "00" (zero),deoarece Win Hex citeste hexadecimal,iar datele condiderate sterse o sa le citeasca in continuare(asta nu afecteaza Bkp-ul) Edit-->Fill disk sectors-->Fill with hex values- 00 -->OK
Deoarece SD-ul meu are 512Mb,imaginea de Bkp creata cu WH are tot aceeasi dimensiune
Daca vreti sa o aduceti la dimensiunea reala a ROM-ului (aprox 30Mb) trebuie editata in felul urmator tot cu WH:
Unde se termina programul si incep Zerourile selectati ultimul caracter din program dupa care dati click dreapta pe el-->Edit-->Define Block-->Beginning-Beginning of file( zero) , End - Current Position --->OK
Dupa care:
Click Dr-->Edit -->Copy Block-->Into New File-->se alege amplasarea si se salveza
Cand se vrea punerea Bkp-ului pe SD, se deschide fisierul salvat mai sus,se defineste iarasi blocul(se alege tot programul) si se deschide si SD-ul (scris cu "00")
si:
Click dr pe fisierul Bkp-->Edit -->Copy Block-->Normally----->Click dr pe SD-->Edit-->Clipboard data-->Write--->OK Se da inchiderea programului si te intreaba daca salvezi modificarile pe SD,si gata...
Restaurarea ROM-ului inital este simpla : bagati SD cu Bkp-ul si tineti apasat butonul camerei si b power dupa care urmati instructiunile de pe ecran
EDITED BY MOD
Cookie-urile ne ajută să îmbunătățim experiența dvs pe MobileWave. Utilizând acest site vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Pentru mai multe detalii click aici. Pentru detalii legate de procesarea datelor cu caracter personal (GDPR) vedeti regulametul site & forum.
Pentru mai multe detalii click aici. Pentru detalii legate de procesarea datelor cu caracter personal (GDPR) vedeti regulametul site & forum.
Backup/restore ROM la Windows Smartphones
5 376 vizualizări
85 răspunsuri
Linkuri topic "Backup/restore ROM la Windows Smartphones"
Folosiți aceste formate când vreți să faceți o referire înspre acest topic de pe forum. Click pe un câmp și copiați textul în clipboard.
Topic Link (funcționabil doar în interoriul sitului MobileWave, recomandat în caz de uz intern)
BBCode (URL pentru alte forumuri)
zZz ツ
6923 mesaje
din 28/04/2005
288 aprecieri
01 noiembrie 2005, 20:41:48
Thanx icXu 
Cine a incercat sa faca backup si/sau restore, poate sa scrie aici daca a reusit sau ba

Cine a incercat sa faca backup si/sau restore, poate sa scrie aici daca a reusit sau ba
MW Luver
109 mesaje
din 25/09/2005
01 noiembrie 2005, 20:49:53
TeraTermPro_WinCE_USB.zip - 210KB
http://forum.softpedia.com/index.php?act=Attach&type=post&id=53378
WinHex 12.2_SR2.rar - 974KB
http://forum.softpedia.com/index.php?act=Attach&type=post&id=53384
ITS_utils2.zip - 1.28MB
http://forum.softpedia.com/index.php?act=Attach&type=post&id=53383
Astept intrebarile voastre !
http://forum.softpedia.com/index.php?act=Attach&type=post&id=53378
WinHex 12.2_SR2.rar - 974KB
http://forum.softpedia.com/index.php?act=Attach&type=post&id=53384
ITS_utils2.zip - 1.28MB
http://forum.softpedia.com/index.php?act=Attach&type=post&id=53383
Astept intrebarile voastre !
Începător
13 mesaje
din 01/11/2005
02 noiembrie 2005, 00:35:38 • actualizat 02 noiembrie 2005, 01:00:05 (1 ori)
La WinHex cel oferit cu bunavointa de dl. icXu trebuie mers la options-general si editat folderele pentru temp si imagini. Nu de alta dar ele au ramas pe userul Tommy... ori noi avem alti useri, fiecare in felul sau.
Acum fac procedura si va mai tin la curent cu procesul si daca mi-a iesit.
EDIT:
Am facut procedura de backup, totul a mers bine dupa ce am facut setarile alea in WinHex. Acum am 2 fisiere, unu de 122.625 KB cu toata imaginea cardului de 128 si unu de 30.595 KB doar partea de flash.
Acum ma gandesc daca vreau sa incerc sa fac un restore... avand in vedere ca mobilul merge bine. De fapt sunt tare curios cum se face reconstructia SD-ului din WinHex. Acum am reformatat SD-ul la FAT32 pentru ca sistemul il vedea ca neformatat. Ma gandeam sa incerc si procedura inversa... poate o fac acasa, acum mi-e lene
Oricum, procedura de backup functioneaza. Ramane sa testez si sa validez si procedura de restore. Dupa aceea, ne dam drumu la modificat ROM-uri.
Acum fac procedura si va mai tin la curent cu procesul si daca mi-a iesit.
EDIT:
Am facut procedura de backup, totul a mers bine dupa ce am facut setarile alea in WinHex. Acum am 2 fisiere, unu de 122.625 KB cu toata imaginea cardului de 128 si unu de 30.595 KB doar partea de flash.
Acum ma gandesc daca vreau sa incerc sa fac un restore... avand in vedere ca mobilul merge bine. De fapt sunt tare curios cum se face reconstructia SD-ului din WinHex. Acum am reformatat SD-ul la FAT32 pentru ca sistemul il vedea ca neformatat. Ma gandeam sa incerc si procedura inversa... poate o fac acasa, acum mi-e lene

Oricum, procedura de backup functioneaza. Ramane sa testez si sa validez si procedura de restore. Dupa aceea, ne dam drumu la modificat ROM-uri.
zZz ツ
6923 mesaje
din 28/04/2005
288 aprecieri
06 noiembrie 2005, 07:31:29
remics sa ne tii la curent
...
... MW Addicted
1337 mesaje
din 14/08/2005
Windows CE
mie nu mi-a mers restore-ul...
am avut niste probleme cand am avut instalat WM5 si am facut backup la romul romanesc de pe tel unui prieten pe cardul meu..
nu mai retin eroarea da stiu ca nu a mers...
am avut niste probleme cand am avut instalat WM5 si am facut backup la romul romanesc de pe tel unui prieten pe cardul meu..
nu mai retin eroarea da stiu ca nu a mers...
MW Liker
97 mesaje
din 09/10/2005
Windows CE
vreau sa revin la romul romanesc? acum am qtek 8010, se mai poate?
MW Addicted
1337 mesaje
din 14/08/2005
Windows CE
se poate..
cauti pe cineva care are romul respectiv, faci backup la rom pe cardul tau si apoi muti cardul in tel tau si faci restore...
sper ca n-ai facut downgrade la bootloader.. ca o sa ai niste probleme destul de mari...
nu ma intreba de unde stiu
cauti pe cineva care are romul respectiv, faci backup la rom pe cardul tau si apoi muti cardul in tel tau si faci restore...
sper ca n-ai facut downgrade la bootloader.. ca o sa ai niste probleme destul de mari...
nu ma intreba de unde stiu
MW Addicted
2253 mesaje
din 26/07/2005
17 noiembrie 2005, 22:36:31
Pot gasi, pe intrnet, un backup la romul romanesc?
MW Addicted
2012 mesaje
din 29/04/2005
4 aprecieri
Windows CE
pai rom-ul romanesc a fost postat odata pe aici. nu mai stiu exact, dar e sigur...cauta si tu.
zZz ツ
6923 mesaje
din 28/04/2005
288 aprecieri
Symbian
Adioperator uite aici ROM-ul orange romanesc: http://rapidshare.de/files/5292734/RUU_v1.00_OrangeRO_v4.1.10.3_-_SHIP.exe.html -pus de Thor
MW Addicted
2253 mesaje
din 26/07/2005
Windows CE
Multumesc mult! Sper ca voi reusi sa-l descarc.
MW Liker
53 mesaje
din 03/10/2005
19 noiembrie 2005, 22:17:30 • actualizat 19 noiembrie 2005, 22:18:54 (1 ori)
salut. intrebare, cum se foloseste programul ItsUtils(trebuie instalat pe c500 pentru a face restore?). Am reusit sa fac backup cu metoda de mai sus dar nu am card reader ptr. a putea folosi programul WinHex . vreau sa(experimentez),upgradez ROM cu ultima vers. Orange.uk, dar inainte trebuie sa fiu sigur ca pot face restore (de pe calculator pe sd si) de pe sd pe spv.Mersi,...
MW Addicted
2253 mesaje
din 26/07/2005
19 noiembrie 2005, 23:02:32
@adin67, daca ai facut backup la versunea originala de rom te rog sa mi-l trimiti si mie la adioperator@yahoo.com, legat de intrebarea ta nu am idee. Card reader ieftin gasesti pe www.twister.ro am dat pe unul 380.000 ROL
MW Liker
53 mesaje
din 03/10/2005
20 noiembrie 2005, 00:21:14
salut adioperator, sa inteleg ca vrei versiunea originala a ROM-ului 4.21, ghinion. ieri am facut bckp-ul si azi mi-am instalat ultima v. la programul de sincronizare 4.1 a telefonului . dupa instalare,... surpriza, nu vad folderele din telefon. cred ca-mi voi reinstala v. veche3.8. dar (poate te ajuta cu ceva, versiunea originala a ROM-lui cu care se vinde telefonul in reteaua Orange se gaseste pe acest forum(l-am descarcat si eu).dupa ce remediez problema mai vb.
Înapoi la Discuții tehnice Windows Smartphone
cine e aici?
MW pe Facebook
MW pe Twitter