Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!
Cookie-urile ne ajută să îmbunătățim experiența dvs pe MobileWave. Utilizând acest site vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Pentru mai multe detalii click aici.
Pentru detalii legate de procesarea datelor cu caracter personal (GDPR) vedeti regulametul site & forum.
In legatura cu acele cuvinte care nu au corespondent in romana, imi amintesc ca Pruteanu le "explica" printr-o fraza intreaga. M-am stricat de ras Si apoi, in general se face o adaptare, nu o traducere - daca traducere este exact semnificatia cuvantului. Unele suna f ciudat...
Sunt unii care urmaresc un oarecare randament; ideea e ca limba, cuvintele unei limbi, sunt interesante (pentru altii) de studiat. Numai ca cei din prima categorie vor considera ca functia esentiala a oricarui limbaj e comunicarea; restul pot fi socotite fite/mofturi, de la un punct. Din cauza perceperii diferite a semnificatiilor cuvinelor nu exista, practic, o limba perfecta. N'am incotro si ma abat un pic: cand l'a chemat D-zeu pe Adam sa numeasca lucrurile creatiei, a fost multumit, chiar incantat de capacitatea omului de a intelege, prin cuvantul alocat fiecarui obiect, semnificatia/scopul/utilitatea sa; cu alte cuvinte, un cuvant, in mod absolut, este definitia a ceea ce determina/denumeste.
Din cauza perceperii diferite a semnificatiilor cuvintelor nu exista, practic, o limba perfecta. N'am incotro si ma abat un pic: cand l'a chemat D-zeu pe Adam sa numeasca lucrurile creatiei, a fost multumit, chiar incantat de capacitatea omului de a intelege, prin cuvantul alocat fiecarui obiect, semnificatia/scopul/utilitatea sa; cu alte cuvinte, un cuvant, in mod absolut, este definitia a ceea ce determina/denumeste.
Asa ar fii normal, sa spunem lucrurilor pe nume, nu sa vorbim ca politicieni, care prin 'diplomatia' lor, mai mvlt te baga in 'ceata' decat sa lamureasca problema. "¨
18 iulie 2006, 00:29:20 • actualizat 18 iulie 2006, 01:26:17 (4 ori)
Marusca, ai gresit: se scrie GABBO, si nu GABO Restul e ok! Acum ca am aflat care iti e scopul, am sa te rog sa nu ma omori pt ca am indraznit sa te corectez. Ai un corp superb, doar ca ai uitat sa-ti pui proteza in gura, mai indreapta-ti putin cocoasa, mai pune ceva kg pe tine si pune-ti naibii niste chiloti. Si vreau poza color, ca asa pari cam alba... aaa gri! )
Deic, in concluzie: sa protejam, sa practicam si sa mentinem limba romana mixata cu engleza. Ii sta foaaaarte bine asa. Parerea mea!