Autentificare
facebook MW pe Facebook
twitter MW pe Twitter
© Mobilewave.ro
versiunea desktop
Aprecieri
Nu a apreciat nimeni acest articol :(
Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!

Parlamentarii europeni vor sa scoata in afara legii site-urile de file-sharing

427 vizualizări
Scris de laur1989 la 05 iunie 2010, 08:27:25
/data/files/oldpubfiles/news/filesharing300x292.jpg

CE a propus anul trecut si suspendarea conexiunii la internet a celor care descarca ilegal. Parlamentarii europeni au adoptat o rezolutie initiata de europarlamentarul francez Marielle Gallo care sa asigure implementarea unor reguli mai stricte impotriva pirateriei online.      Documentul nu a fost prezentat insa, potrivit parlamentarilor care s-au opus, vizeaza suspendarea conexiunii la internet a celor care descarca materiale multimedia fara a respecta drepturile de autor. Initiatoarea spune ca este mai degraba vorba de implicatii asupra site-urilor care furnizeaza continut ilegal.

Rezolutia europarlamentarului Marielle Gallo, aprobata cu 15 voturi pentru si noua impotriva, are ca scop armonizarea legislatiei internetului astfel incat la nivel european sa fie reduse pierderile din descarcarea ilegala de filme si muzica. Totusi, parlamentarii care critica rezolutia spun ca aceasta usureaza adoptarea "legii celor trei lovituri": un e-mail, urmat de o scrisoare de atentionare, iar in final taierea conexiunii de internet pana la un an plus amenda, pentru cei acuzati ca descarca ilegal si repetat continut de pe internet. Legea este in curs de aprobare in Franta, dupa ce a fost modificata astfel incat decizia de suspendare a conexiunii sa fie luata de un judecator, printr-o procedura simplificata. Restrictionarea accesului la internet al celor care descarca fisiere fara a respecta drepturile de autor a fost discutata la nivel european in noiembrie 2009. Parla­mentul European a avertizat ca "legea celor trei lovituri" nu ar trebui sa fie aplicata niciunui utilizator de internet fara un control judiciar prealabil.

Pe de alta parte, europarlamentarul francez Marielle Gallo spune ca nu este in favoarea acestei politici de suspendare a conexiunii la internet, ci prefera mai degraba o propunere spaniola potrivit careia vor fi inchise, prin decizie judecatoreasca, site-urile web care furnizeaza continut ilegal utilizatorilor.

"Cresterea enorma a partajarii docu­mentelor fara protejarea drepturilor de autor este o problema tot mai grava pentru economia europeana in ceea ce priveste oportunitatile de angajare si veniturile incasate de industrie si de guvern", sunt de parere membrii Parlamentului European. Acestia au cerut Comisiei Europene sa reglementeze echilibrul dintre accesul gratuit la internet si masurile impotriva pirateriei online.
Pierderi de 240 mld. euro din nerespectarea drepturilor de autor

Potrivit unui studiu realizat de compania TERA Consultants, in 2008 industriile de software, film, muzica si televiziune au generat venituri de 860 de milioane de euro si sunt deservite de 14,4 milioane de angajati. Dar in acelasi an, 10 miliarde de euro au reprezentat pierderi din piratare, la care se adauga renuntarea la 180.000 de locuri de munca. Daca se mentine acelasi trend, studiul releva ca pana in 2015 pierderile din piraterie in spatiul european se vor cifra la 240 de miliarde de euro si 1,2 milioane de locuri de munca. Piratarea continutului online este favorizata si de capacitatea tot mai mare a infrastructurii de acces la internet, avand in vedere cresterea lungimii de banda si a penetrarii internetului.

Grupul care coordoneaza actiunile contra pirateriei pe internet, Business Software Alliance (BSA), a lansat anul trecut o campanie prin care cere autoritatilor sa treaca la deconectarea de la internet a celor care sunt activi pe sistemele de file-sharing si care publica sau descarca ilegal continut protejat de legile privind drepturile de autor. Totusi, oficialii BSA recunosc ca interzicerea accesului la internet poate fi dictata numai de justitie si sustine "un raspuns gradual" fata de actele de piraterie, masurile fiind date in functie de gravitatea faptei si "recidiva" acuzatului. Deconectarea de la internet trebuie sa fie decisa doar in cazurile "fara sperante", considera reprezentantii BSA.
S-ar putea sa te intereseze
0
142 vizualizări
Google planuieste sa scoata un telefon in colaborare cu LG
30 aprilie 2014, 20:10:05 ⋅ știre scrisă de RazvanN
0
125 vizualizări
Detalii despre noi telefoane de la Motorola au aparut pe site-ul producatorului
09 mai 2014, 11:47:14 ⋅ știre scrisă de RazvanN
0
105 vizualizări
Va fi disponibila Cortana si pentru alte platforme in afara de windows phone?
14 iunie 2014, 12:22:10 ⋅ știre scrisă de RazvanN
Comentarii articol 1
07 iunie 2010, 18:09:43
Warez
Shmen, n-au ce face. :)
Știrea a fost scrisă în .
versiunea desktop
0.022⋅4⋅0