Autentificare
facebook MW pe Facebook
twitter MW pe Twitter
© Mobilewave.ro
versiunea desktop
Aprecieri
Nu a apreciat nimeni acest articol :(
Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!

Intel iese din proiectul One Laptop Per Child

221 vizualizări
Scris de Diu la 07 ianuarie 2008, 18:23:34
/data/files/oldpubfiles/news/fuseproject1.jpg

Intel, cel mai mare producator de microchip-uri din lume, a anuntat ca se va retrage din proiectul OLPC (One Laptop Per Child), care urmareste furnizarea de laptop-uri ieftine, de maximum 100 de dolari (68 de euro), pentru copiii din tarile in curs de dezvoltare, scrie presa internationala. Intel s-a alaturat initiativei OLPC in iulie 2007, iar analistii se asteptau ca gigantul sa lanseze un prototip de laptop bazat in cadrul Consumer Electronics Show din Las Vegas. Primele versiuni ale portabilului OLPC foloseau procesoare furnizate de catre rivalul AMD (Advanced Micro Devices). Insa, invocand "diferente filozofice", Intel si-a retras finantarea si suportul tehnic, afectand puternic consortiul OLPC, care deja a ajuns la intelegere cu mai multe guverne pentru a vinde un numar mare de laptop-uri.

Unii analisti considera ca momentul de ruptura a fost cauzat luna trecuta, dupa ce un reprezentant de vanzari al Intel a incercat sa convinga oficialii guvernului din Peru sa renunte la o comanda de 250.000 de laptop-uri OLPC in favoarea unor PC-uri Intel. Pe de alta parte, Intel este asteptata sa raspunda astazi acuzatiilor Comisiei Europene privind incalcarea reglementarilor antitrust. Comisia Europeana (CE) a amanat pana luni, 7 ianuarie, termenul limita impus producatorului american de cipuri pentru transmiterea unui raspuns in cazul acuzatiilor executivului blocului comunitar privind incalcarea reglementarilor antitrust. In luna iulie a anului 2007, CE a acuzat Intel de pozitionarea preturilor sub nivelul costurilor si oferirea unor reduceri excesiv de mari pentru clienti, in incercarea de a elimina de pe piata concurentul AMD. Intel sustine ca actiunile sale nu au incalcat reglementarile legale. CE poate aplica amenzi reprezentand pana la 10% din veniturile anuale globale ale companiilor care incalca standardele de concurenta.

sursa: Ziarul Financiar
S-ar putea sa te intereseze
0
136 vizualizări
Proiectul Ara al celor de la Google a beneficiat de un Demo
01 martie 2014, 21:45:01 ⋅ știre scrisă de RazvanN
0
177 vizualizări
Intel spera sa dea lovitura cu o noua tehnologie
13 noiembrie 2014, 22:43:26 ⋅ știre scrisă de RazvanN
0
153 vizualizări
Noua generatie de procesoare Intel pentru servere
13 august 2007, 15:30:45 ⋅ știre scrisă de Marius
Comentarii articol 2
15 mai 2008, 08:55:37
aL3xUtZu
oricum va fi mai bun ca un telefon mobil...so  :P .. aspectul e cam naspa da cred ca se poate tuna putin acasa cu tarnacopu :))
20 ianuarie 2008, 18:30:52
McMaster
OLPC nu e decat o jucarie care va folosi copiilor defavorizati sa tina pasul cu tehnologia.Oricum,treaba cu CE pare o faza facuta de AMD,pana si stadiul la care au ajuns AMD se datoreaza unei decizii judecatoresti prin care intel trebuia sa cedeze tehnologia de creare a chipurilor,pt a nu deveni monopol
08 ianuarie 2008, 14:27:56
dane_extazy
destul de tare ideea..dar la pretul asta..nu va avea o configuratie buna ... o sa fie valabila in romania chestia asta?
Știrea a fost scrisă în .
versiunea desktop
0.014⋅4⋅0