Autentificare
facebook MW pe Facebook
twitter MW pe Twitter
© Mobilewave.ro
versiunea desktop
Aprecieri
Nu a apreciat nimeni acest articol :(
Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!

Celularele ne prostesc

146 vizualizări
Editat 31 iulie 2007, 22:30:31 Scris de Marius la 18 iulie 2007, 13:32:25
/data/files/oldpubfiles/news/1266_64935.jpg

Nu va puteti aminti cum era viata inainte de aparitia telefoanelor mobile? Sunt sanse foarte mari ca in curand sa nu va amintiti nici numarul propriului telefon fix si nici zilele de nastere ale rudelor si prietenilor.

Cercetatorii irlandezi au ajuns la concluzia ca, din cauza tehnologiei moderne si mai ales a telefoanelor mobile, oamenii pierd din ce in ce mai mult capacitatea de a tine minte lucruri simple.

Potrivit unui nou sondaj, preluat de Reuters, explozia inregistrata pe piata telefoanelor mobile si a dispozitivelor portabile care stocheaza informatii personale a creat o generatie incapabila de memorarea celor mai simple lucruri. Astfel, studiul realizat de specialisti din cadrul Colegiului Trinity din Dublin vine sa demonstreze ca telefonia mobila "da peste cap functiile principale ale creierului.Astfel, s-a descoperit ca peste 25% din cei chestionati nu au putut spune cu exactitate care este numarul telefonului fix din propria casa, in timp ce aproximativ 65% n-au fost in stare sa-si aminteasca cel putin patru zile de nastere ale unor prieteni sau rude.

Uitam chiar si zilele de nastere

Sondajul, realizat de Trinity College, a mai relevat ca, la capitolul memorie, atunci cand vine vorba de lucruri simple, tinerii stau mai prost decat batranii. Cei cu varste sub 30 de ani si-au amintit mai putine zile de nastere decat cei trecuti de 50 de ani. Profesorul Ian Robertson, coordonatorul proiectului a declarat ca "memoria devine din ce in ce mai proasta din simplul motiv ca tot mai multi oameni ezita sa o mai solicite atunci cand vine vorba sa isi aminteasca diferite lucruri". Conform acestuia, memoria telefonului a devenit vitala pentru multe persoane care isi noteaza acolo inclusiv datele de nastere, numerele de telefon precum si orarul zilnic. Astfel, memoria nu mai este solicitata, iar proprietatile ei se estompeaza vizibil.De altfel, peste 65% din subiectii sondajului au precizat ca se bazeaza pe telefoanele mobile sau pe alte dispozitive electronice de stocare pentru memorarea datelor-cheie.
Comentarii articol 3
18 iulie 2007, 16:58:51
superdefekt
Categoric ca nu o renuntam la ele, poate o sa devenim si mai dependenti, insa ar trebui, totusi sa-i mai dam si niste stimuli , din cand in cand, creierului.
Ps: faza e cu berea e mortala :))
18 iulie 2007, 13:59:11
Marius
autor articol
Asta e,trebuie sa suportam consecintele  :D ,ieri a fost un reportaj la tv in care era vorba despre bere si se spunea ca aceasta provoaca micsorarea creierului,dementa si chiar atacuri cerebrale,reportera acelui post de televiziune a inceput sa le spuna oamenilor de pe strada de acest lucru si sa le afle parerile,partea interesanta a fost cand a ajuns la un om care statea cu o bere in mana si i-a spus lucrurile acestea la care omul a zis "nu stiam de lucrurile aceste dar imi pare bine ca am aflat",reportera intreaba "si o sa mai beti bere de acum incolo?" iar omul a raspuns ferm,convins pe un ton foarte comic "Da!" :lol: asa este si cu telefoanele,nu o sa renunte nimeni la ele chiar daca o sa ne prostim din cauza lor.
18 iulie 2007, 13:42:27
superdefekt
Foarte tare frate.
Noi stam ca nebunii ne chinuim sa strngem bani sa luam un telefon cat mai bazat, iar creierul nostru, saracu, duce lipsa de activitate :lol:
Știrea a fost scrisă în .
versiunea desktop
0.046⋅4⋅0