# Cum puteti afla ce versiune de Bootloader aveti?
Inchideti telefonul. Tinand apasat butonul care declanseaza camera foto, introduceti cablul de conectare in mufa mini USB a telefonului. In acest moment va apare un ecran cu 3 culori (rosu, verde, albastru). In partea de jos a ecranului apare o banda alba in care scrie USB in partea ei stanga. In partea de sus (pe banda rosie pe SPV C500) scrie versiunea de IPL (1.00 de ex). Pe banda a doua (verde) se gaseste ceea ce ne intereseaza pe noi: SPL (versiunea de bootloader).
Acum deschideti o fereastra a Explorer-ului cu directorul pt instalari temporare (Start/ Run/ scrieti %temp%). In acest moment dati un search pt fisiere ".nbf" pe partitia de sistem. Acest fisier se gaseste in fereastra deschisa anterior, localizat intr-un director de genul pftxx.tmp. Odata localizat acest director, copiati fisierul cu extensia .nbf in alt director (de ex C:\ C500 ROM) pe care sa il puteti indeparta mai tarziu.
# De ce instrumente avem nevoie pentru un downgrade?
- un smartphone HTC Typhoon (eu am SPV C500) decertificat (vedeti aici: http://www.craiovaforum.ro/showthread.php?t=17875)
- un cablu de date USB
- un PC cu Active Sync instalat (vedeti aici: http://www.petri.co.il/download_activesync_41.htm )
- TyphoonNBFTools (am upload-at totul intr-o arhiva la finalul postului; click pe acel link)
- o versiune anterioara de ROM (de ex versiune franceza RUU_v0.995_OrangeFR_v4.1.2.5.exe, care are cea mai permisiva versiune de SPL (1.01.0098) si pe care am upload-at-o aici: http://rapidshare.de/files/15113745/FR_RUU_v0.995_OrangeFR_v4.1.2.5.exe.html; Pt download selectati "Free" si asteptati 30 sec.)
# Cum se procedeaza?
Dezarhivati fisierul din finalul postului (click pe link) astfel incat tot ce contine sa fie in acelasi director (dati un simplu extract, deoarece le-am arhivat incat sa corespunda cerintei amintite).
Rulati programul Orange update (de ex RUU_v0.995_OrangeFR_v4.1.2.5.exe) pana la primul ecran (deci dati doar un dublu-click pe executabil).
Acum deschideti o fereastra Explorer cu directorul in care se instaleaza temporar fisierele (Start/ Run/ scrieti %temp%). Dati Search ".nbf" pe partitia cu sistemul. Veti gasi un director intitulat "pft(un nr).tmp" localizat in fereastra deschisa anterior.
In acest director selectati fisierul cu extensia .nbf si copiati-l intr-un director (de ex C:\C500 ROM) care sa poata fi sters ulterior.
In arhiva atasata veti gasi un fisier cert.cab. Copiati-l undeva in telefon si rulati-l (daca telefonul nu este decertificat, nu va reusi instalarea). Acesta va adauga un certificat de incredere in memoria telefonului (care va putea fi inlaturat ulterior prin rularea fisierului Disable.exe din arhiva atasata).
Conectati telefonul la PC prin intermediul cablului USB si asteptati sa fie detectat de Active Sync. Acum rulati programul TyphoonNBFTools.exe din arhiva atasata. Verificati daca v-a aparut mesajul "Immediate flash available" in fereastra astfel deschisa, ca in imagine:

Dupa ce v-a aparut acest mesaj, in aceasta fereastra, selectati File/ Open NBF/ deschideti fisierul cu extensia ".nbf" pe care l-ati salvat anterior (C:\C500 ROM) ca in imagine:

Dupa ce fisierul .nbf a fost incarcat, TyphoonNBFTools va afisa in sectiunea inferioara a ferestrei, un tabel cu date despre versiunea ROM-ului folosit. Dati click dreapta pe SPL (bootloader) si selectati "Emergency flash", ca in imagine:
Cititi avertismentul si cand sunteti gata dati click pe "Yes"

In acest moment TyphoonNBFTools testeaza daca programul functioneaza corect pe terminalul dvs. Rezultatul este afisat printr-un nou mesaj pe care il puteti accepta apasand "Yes"
Dupa ce ati apasat "Yes" NU DECONECTATI CABLUL USB SUB NICI O FORMA !!! Va dura cel mult 30 sec.
Asteptati sa apara fereastra de confirmare

URAAA!!! In acest moment operatia a reusit. Acum aveti un smartphone cu o versiune de bootloader mult mai permisiva. Astfel puteti instala versiuni anterioare de ROM (ca cea prezentata de mine: RUU_v0.995_OrangeFR_v4.1.2.5.exe), sau puteti sa faceti un backup de ROM fara probleme.
Multa bafta!!!
NU IMI ASUM NICI O RESPONSABILITATE IN CAZ CA VA VETI DEFECTA TELEFOANELE PRIN FOLOSIREA NEADECVATA A ACESTOR PROGRAME. TOT CE FACETI ESTE PE PROPRIA RASPUNDERE. DACA NU SUNTETI SIGURI DE CEEA CE FACETI, RENUNTATI.
AICI GASITI FISIERUL ARHIVAT: http://rapidshare.de/files/15896308/TyphoonNBFTools_FLASHING_TOOL.zip.html
sursa: MobiSmart.net
MW pe Facebook
MW pe Twitter
Nokia3650
. Thx 4 share
. Vezi că unele linkuri sunt invalide , alea cu imaginile... Am să-l pun sticky și eventual retușez unpic dacă nu te superi (în sensu că îi pun/schimb unele linkuri)
Am glumit. Calmativa baieti . nusi are rostul .
incearca si spune-ne ce ai rezolvat...