Vreau sa imi iau si eu un smartphone, si sunt cam in impas. Nu stiu ce sa aleg intre Samsung i900 Omnia si HTC Diamond 2.
Am citit destul de multe informatii si review-uri despre ambele, dar totusi nu am luat nicio decizie inca.
De aceea as vrea sa ma ajutati si pe mine cu niste idei, sa-mi spuneti (daca ati butonat vreunul) cum vi se pare, etc.
Avantaje Omnia i900:
- Din cate am mai citit si eu pe net, am vazut ca Omnia ar avea camera ceva mai bunicica decat HTC-ul. Oricum ambele sunt de 5MP, dar citeam ca ar scoate totusi un pic mai bine Omnia, plus ca are si blitz, iar HTC nu are. Si chestia e ca eu chiar pun destul de mare accent pe camera.
- Procesorul este de 624 MHz, iar cel de pe HTC Diamond 2 e de 528 MHz.
- Are memorie interna de 8 sau 16 GB si suporta card de pana la 16 GB, in timp ce HTC are memoria interna mult mai mica, dar suporta totusi un card de pana la 32 GB. Acum nu stiu cat de mult poate fi considerat un avantaj pt Omnia chestia asta.
- Are TV Out.
- Bateria Li-Ion 1440 mAh (HTC are Li-Ion 1100 mAh )
Avantaje HTC Diamond 2:
- In primul rand, un plus major pt HTC este rezolutia. Daca ecranele ambelor terminale sunt de 3.2 inch, HTC are rezolutia dubla fata de Omnia.
HTC: 480 x 800 pixeli ; Omnia: 240 x 400 pixeli.
Aceasta rezolutie non-standard a lui Omnia am auzit ca poate crea probleme in unele aplicatii.
- Interfata TouchFLO 3D se pare ca este mai reusita decat cea de pe Omnia.
- HTC dispune de 288 MB RAM, 512 MB ROM, in timp ce Omnia dispune de 128 MB RAM, 256 MB ROM, adica fix pe jumatate.
Una peste alta, eu eram destul de hotarat sa merg pe Omnia, poate chiar asta o sa fac in final, dar ma cam deranjeaza acea rezolutie mica a ecranului (240 x 400)
La HTC ma deranjeaza sa dau mai multi bani, si sa iau un telefon cu camera mai slaba. (Ziceti-mi si voi din ce stiti, chiar e mai slaba camera de pe HTC Diamond 2 decat cea de pe Omnia i900)
Deocamdata inca stau pe ganduri, tocmai de aceea am si deschis acest topic, in ideea de primi ajutor de la voi.
Daca sunteti posesori ai vreunuia din cele doua telefoane, chiar va rog sa imi spuneti ce va place/ce nu va place la telefonul vostru.
MW pe Facebook
MW pe Twitter
Symbian
Telefonul il mai am in teste pana vineri. O sa-l testez si in Orange. Concluzia de pana acum: net superior lu' Diamond 1 fiind un telefon care merita achizitionat.