Cookie-urile ne ajută să îmbunătățim experiența dvs pe MobileWave. Utilizând acest site vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Pentru mai multe detalii click aici. Pentru detalii legate de procesarea datelor cu caracter personal (GDPR) vedeti regulametul site & forum.
Pentru mai multe detalii click aici. Pentru detalii legate de procesarea datelor cu caracter personal (GDPR) vedeti regulametul site & forum.
Stiri/noutati din lumea IT-ului
12 869 vizualizări
475 răspunsuri
Linkuri topic "Stiri/noutati din lumea IT-ului"
Folosiți aceste formate când vreți să faceți o referire înspre acest topic de pe forum. Click pe un câmp și copiați textul în clipboard.
Topic Link (funcționabil doar în interoriul sitului MobileWave, recomandat în caz de uz intern)
BBCode (URL pentru alte forumuri)
好人礼服黑色
15175 mesaje
din 05/10/2005
61 aprecieri
Windows CE
oare pe cand un eBay Romania?
MW Veteran
526 mesaje
din 25/01/2006
Symbian
mai multe detalii : Google Checkout un ecosistem de plati online.Proiectul Gbuy pentru tranzactii online al companiei din Mountain View s-a transformat in Google Checkout si a fost lansat ieri in mod oficial pe piata. Serviciul ofera clientilor Google posibilitatea de a-si crea un cont care sa detina toate informatiile relevante legate de user si de o carte de credit aflata in posesia acestuia. Sursa : xperts.ro
MW Veteran
526 mesaje
din 25/01/2006
Symbian
Xbox 360 nu va avea o unitate HD DVD internă.Microsoft a anuntat ca "nu are planuri" privind oferirea unei versiuni a consolei sale Xbox 360 dotate cu o unitate HD DVD, a declarat un reprezentant al companiei pentru a contracara zvonurile care circulau în acest sens. Sursa : chip.ru
MW Veteran
526 mesaje
din 25/01/2006
Symbian
La trei luni dupa deschiderea inscrierilor pentru persoanele individuale, numarul de adrese de internet cu extensia ".eu" a trecut luni de pragul de doua milioane, a anuntat Eurid, organizatia desemnata sa administreze noua extensie pana in anul 2010, informeaza AFP.
"Cand am lansat domeniul ".eu" pentru marele public, in luna aprilie 2006, stiam ca acest domeniu va fi unul popular. Cu toate acestea am fost impresionati de evolutia cifrelor", a declarat directorul general Eurid, Marc Van Wesemael.
Potrivit Eurid, adresele cu extensia ".eu" au fost deosebit de populare in Germania, unde au fost inregistrate 631.000 de adrese, Marea Britanie (374.000 de adrese), Olanda (237.000 de adrese), Italia (117.000 de adrese) si Franta (110.000 de adrese).
In prezent domeniul ".eu" ocupa locul al saptelea la nivel mondial, si locul al treilea la nivel european dupa ".uk" pentru Marea Britanie si ".de" pentru Germania. Cu toate acestea domeniul ".eu" mai are multe de facut pana sa ajunga din urma cea mai populara extensie, ".com", care in prezent numara 50 milioane adrese de internet.
Pentru a obtine o extensie ".eu" nu este nevoie de cetatenia unei tari din UE, ci numai de o adresa postala de pe teritoriul Uniunii. Doritorii trebuie sa se adreseze unuia dintre cele o mie de birouri de inregistrare acreditate in lume si sa plateasca intre 12 si 100 de euro pe an. Inregistrarea este asadar posibila si prin companii din Romania.
www.smartfinancial.ro
"Cand am lansat domeniul ".eu" pentru marele public, in luna aprilie 2006, stiam ca acest domeniu va fi unul popular. Cu toate acestea am fost impresionati de evolutia cifrelor", a declarat directorul general Eurid, Marc Van Wesemael.
Potrivit Eurid, adresele cu extensia ".eu" au fost deosebit de populare in Germania, unde au fost inregistrate 631.000 de adrese, Marea Britanie (374.000 de adrese), Olanda (237.000 de adrese), Italia (117.000 de adrese) si Franta (110.000 de adrese).
In prezent domeniul ".eu" ocupa locul al saptelea la nivel mondial, si locul al treilea la nivel european dupa ".uk" pentru Marea Britanie si ".de" pentru Germania. Cu toate acestea domeniul ".eu" mai are multe de facut pana sa ajunga din urma cea mai populara extensie, ".com", care in prezent numara 50 milioane adrese de internet.
Pentru a obtine o extensie ".eu" nu este nevoie de cetatenia unei tari din UE, ci numai de o adresa postala de pe teritoriul Uniunii. Doritorii trebuie sa se adreseze unuia dintre cele o mie de birouri de inregistrare acreditate in lume si sa plateasca intre 12 si 100 de euro pe an. Inregistrarea este asadar posibila si prin companii din Romania.
www.smartfinancial.ro
MW Veteran
526 mesaje
din 25/01/2006
Symbian
BenQ anunta unitate inscriptoare Blu-ray.BenQ anunta un inscriptor de disc optic care poate lucra cu noul format de stocare DVD Blu-ray. IBM extinde platforma de colaborare in timp real.Pentru utilizatorii Microsoft, IBM a anuntat ca va extinde disponibilitatea viitoarei sale platforme colaborative destinate corporatiilor, Lotus Sametime 7.5, furnizand capabilitati de integrare cu aplicatiile Microsoft Outlook, Office si SharePoint si oferind posibilitatea conectarii directe la dispozitivele mobile RIM, Nokia si Microsoft Windows Mobile. Sursa : xperts.ro"¨Switch-uri administrabile Gigabit cu 24 de porturi.SMC Networks isi continua strategia de crestere a cotei pe piata switch-urilor destinate IMM-urilor prin lansarea unui nou membru al seriei TigerSwitch, la un pret agresiv. Noua arhitectura a cipului inclus in switch-ul independent cu 24 de porturi, care asigura viteze de 10/100/1000 Mbps, include 4 porturi combo pentru uplink-uri ce necesita o largime mare de banda, conectare optionala pe fibra si facilitati de administrare avansate. Sursa : xperts.ro"¨"¨Note: Posts were merged"¨
MW Veteran
526 mesaje
din 25/01/2006
Symbian
Microsoft pune punct epocii Windows 98!Cu toate ca este inca folosit de milioane de utilizatori, gigantul Microsoft a anuntat incheierea epocii Windows 98. Sursa : xperts.ro Software , internet, telefonie - dezvoltare puternica in Romania!Romania este pozitionata in primele 10 locuri din lume ca dinamica de crestere a sectorului IT&C, potrivit studiului global anual World Information Technology and Services Alliance - WITSA/Global Insight - Digital Planet 2006, furnizat de Asociatia pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor din Romania (ATIC). Sursa : xperts.ro
MW Veteran
526 mesaje
din 25/01/2006
Symbian
Softwin anunta investitii majore pana in 2010!Softwin intentioneaza sa investeasca peste 100 milioane de dolari pana in 2010 in extinderea prezentei mondiale a BitDefender. Potrivit estimarilor, la sfarsitului anului 2008, BitDefender va detine peste 2% din piata mondiala de antivirus, cu o absorbtie de piata ce va depasi 120 de milioane de dolari anual. Antivirusul romanesc, cel mai bun din lume?Un soft romanesc se numara printre cele mai bune 100 de produse high-tech din lume. Softul BitDefender si-a facut loc printre aplicatiile gigantilor din industria IT&C din Statele Unite ale Americii si Japonia, fiind plasat pe pozitia 76 in topul celor mai bune 100 de produse high-tech din intreaga lume. Sursa : xperts.ro
MW Veteran
526 mesaje
din 25/01/2006
Symbian
Foxconn dezvăluie platforma bazată pe Intel P965, ce suportă procesoarele Intel Core 2 Duo!Compania FOXCONN a anuntat ca si-a propus sa lanseze placa de baza conforma cu RoHS P9657AA-8EKRS2H dotata cu ultimul chipset de la Intel, P965 Expres ce suporta urmatoarea generatie de procesoare Intel Core 2 Duo, precum si procesoarele Intel Core Duo, procesoarele Intel Pentium Extreme Edition sau Intel Pentium 4. Sursa : chip.ro
Intel concediază 1.000 de manageri!Intel va renunta la aproximativ 1.000 de angajati cu posturi de manager din întreaga lume în aceasta saptamâna, ca parte a unui efort de restructurare care urmareste sa creasca gradul de competitivitate al companiei. Sursa : chip
Asus lansează primele plăci de bază pentru Core 2 Duo!Asus a anuntat oficial lansarea primelor sale doua placi de baza care ofera suport pentru procesoarele Intel Core 2 Extreme si Core 2 Duo pentru sisteme desktop "Conroe". Placile bazate pe P965 vor fi compatibile si cu o serie de procesoare mai vechi, inclusiv modele P4. Sursa : chip
Intel concediază 1.000 de manageri!Intel va renunta la aproximativ 1.000 de angajati cu posturi de manager din întreaga lume în aceasta saptamâna, ca parte a unui efort de restructurare care urmareste sa creasca gradul de competitivitate al companiei. Sursa : chip
Asus lansează primele plăci de bază pentru Core 2 Duo!Asus a anuntat oficial lansarea primelor sale doua placi de baza care ofera suport pentru procesoarele Intel Core 2 Extreme si Core 2 Duo pentru sisteme desktop "Conroe". Placile bazate pe P965 vor fi compatibile si cu o serie de procesoare mai vechi, inclusiv modele P4. Sursa : chip
MW Veteran
579 mesaje
din 29/04/2006
18 iulie 2006, 19:00:50
MW Addicted
4287 mesaje
din 08/12/2005
1 aprecieri
Opera Mini
Sunt semnale ca spre finele anului se vor lansa hard disk-urile cu capacitatea de 1 TB. Anuntul conform caruia unitatile capabile de stocarea a 1 TB (1.024 GB) de date vor aparea cel mai probabil in 2006, ii apartine lui Bill Healy - vicepresedinte de produse strategice si marketing la Hitachi Global Storage Technologies. Aceste hard disk-uri, cu diametru de 3,5 inch, sunt de asteptat sa fie incluse in PC-urile de uz general si in servere.
MW Addicted
4121 mesaje
din 21/08/2005
1 aprecieri
04 septembrie 2006, 00:57:07
nokia a anuntat un nou telefon care v-a revolutiona piata! este vorba de N3310!

dotat, nu?
)
mii de scuze pt offtopic!

dotat, nu?
)mii de scuze pt offtopic!
MW Addicted
2125 mesaje
din 07/07/2005
4 aprecieri
11 octombrie 2006, 21:10:21
am auzit ca YouTube a fost cumparat de Google pe imensa suma de 1.5 miliarde $
.. deci la celebrul motor de cautare s-a adaugat o noua optiune search video
..
.. deci la celebrul motor de cautare s-a adaugat o noua optiune search video
.. MW Addicted
1352 mesaje
din 29/01/2006
11 octombrie 2006, 21:54:39

Nokia’s announcement for the new radio technology that is more energy efficient than current technologies.
Similar to Bluetooth, Nokia’s Wibree Technology will allow local wireless connectivity to small devices such as mobile phones, watches, and wireless keyboards - but with minimal power consumption.
Like Bluetooth, the new Wibree technology will allow close range communication of 0-10m (30ft) range, and a data rate of 1 Mbps between devices. Wibree is intended to complement existing Bluetooth technologies.
By utilizing Wibree’s low energy radio chips, connectivity to a new range of smaller peripheral devices like watches and sports monitors will be possible.
Other current members helping define Wibree Technology are Broadcom Corporation, CSR, Epson, and Nordic Semiconductor. Suunto and Taiyo Yuden have also contributed to the interoperability specification of Wibree.
Nokia estimates that the first release of Wibree will be available during the second quarter of 2007.
MW Luver
186 mesaje
din 29/09/2005
Opera Mini
Vreau sa-mi au un PC(din Italia),am cerut sfatul cuiva(un italian) dar mi-a zis sa mai astept pt ca se schimba 'cipurile'!!!Stiti ceva despre asta?Ati auzit ceva?Poate sunt eu mai inapoiat!
MW Addicted
2121 mesaje
din 13/12/2005
1 aprecieri
17 ianuarie 2007, 22:07:42
Lume IT este intr-o continua dezvoltare. Ce iti cumperi azi, luna viitoare ar putea fi... invechit, deja!
Înapoi la Hardware
cine e aici?
MW pe Facebook
MW pe Twitter