Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!
Cookie-urile ne ajută să îmbunătățim experiența dvs pe MobileWave. Utilizând acest site vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Pentru mai multe detalii click aici.
Pentru detalii legate de procesarea datelor cu caracter personal (GDPR) vedeti regulametul site & forum.
Slackware linux este cea mai batrana distributie linux si cea mai linux like , acum ajunsa la versiunea 12.1. Are de toate incluse pe dvd-ul de install, printre care window managerele: kde, xfce, blackbox, etc. plus o multitudine de pachete pt development, multimedia, servere apache, mysql, php, sendmail.
Nu e chiar cea mai greoaie, dar totusi nu e recomandata unui incepator. E o distributie ce are un mod original de functionare, fiind la baza multor alte distributii. Practic, se numara printre cele 4 mari distributii de baza: Debian, Slackware, Red Hat si Gentoo
asa a fost cunoscut slackware in trecut ca fiind o distributie greoaie pt cei noi in linux, dar acum nu prea mai este, ai scripturi care lucreaza cu dialoguri pt configurarea sistemului, cum ar fi netconfig
Nu boot-eaza cel mai repede, sunt distributii mici care boot-eaza in cateva secunde (totusi nu poti compara Slackware cu DSL, nu?), dar Slackware e recunoscuta ca fiind una din cele mai rapide si mai stabile distributii Linux.
28 octombrie 2008, 11:05:43 • actualizat 28 octombrie 2008, 11:10:40 (1 ori)
Booteaza Slackware destul de repede, numai dupa ce ai aruncat tot rahatul din kernel! Eu rulez acum Slackware 12.0/12.1 Kernelul meu custom cantareste 1484Kb.
ov1d1u 17-10-2008 11:57:28
Nu e chiar cea mai greoaie, dar totusi nu e recomandata unui incepator. E o distributie ce are un mod original de functionare, fiind la baza multor alte distributii. Practic, se numara printre cele 4 mari distributii de baza: Debian, Slackware, Red Hat si Gentoo
11 februarie 2009, 19:46:54 • actualizat 11 februarie 2009, 19:54:51 (2 ori)
Patrick Volkerding spre deosebire de Canonical. Ltd, nu emite releas-urile de Slackware la data convenita, ci atunci cand ele sunt gata. KDE-4.x este deocamdata intr-un stadiu experimental, de aceea nu se livreaza cu distributia. Atunci cand va aparea versiunea 12.3 de Slack, poate KDE-4.2 va fi deja veche, nu stiu. Daca Mister Patrick inca nu a inclus KDE-4.x in distributie by default, atunci a avut motive serioase pt. asta. Exista inca posibile vulnerabilitati, cred. Oricum, daca unii Slackeri vor sa experimenteze cu KDE-4.2, nu au decat sa o compileze si sa o testeze. KDE-3.5.10 este stabila, functionala si estetica. De altfel eu sunt adept convins al WindowMaker si Fluxbox
A-a-a, am inteles acum: Slackware-12.2 + KDE ? Pai nu merita sa-ti "bagi" Slackware pentru atata fleac. Fedora, SuSE poftim. Da, Slackware nu-ti trebuie.
si nu`mi bag slack doar pt kde, sunt fan gnome, am folosit si vreau sa folosesc slackware pt stabilitatea lui si compactibilitatea lui.
fedora,suse? cele mai naspa distro`uri pe care le`am putut incerca vreodata. mai ales fedora,care mi`a crapat dupa ce i`am facut update si mai aiurea e ca am fedora pe un server,si stiu catusi de catusi ceva comenzi specifice fedora/centos desi pe desktop nu folosesc )
11 februarie 2009, 20:08:25 • actualizat 11 februarie 2009, 20:10:50 (1 ori)
A-a-a,GNOME? Atunci uite cum faci: install Slack-12.2 apoi download GNOME pentru Slackware. Cauta gsb, dropline-gnome, gware pe Google. Dupa cum vezi, desi P. nu sustine oficial GNOME, in Slackware exista mai mult GNOME decat pe alte distributii. Asta multumita voluntarilor.