Buna idea..
Atunci cand se introduce la firmware sa fie o optiune de selectare intre: Bootloader, Radio, ROM (sau ai o idee mai buna?).
Cat despre HardSPL.. Da trebuie sa ne gandim la o solutie. Sa punem "unelte generale" pentru fiecare telefon, chiar deaspura cu lista de firmware. Ce zici?
De sters nu se va putea. Pentru ca ar ramane "gauri" (si o data indexat de google..).
Am inteles problema update-uri.
Tu cum crezi ca e mai bine:
- posibilitate de editare in afara de TITLU (care va ramane acelasi -> problema cu indexarea google si continut duplicat -> de aia trebuie ales cu grija acest titlu)
- in cadrul firmware-ului sa fie o optiune "Adauga versiune noua", astfel am avea si un fel de "istoric" (insa nu stiu daca e cazul?).
Si daca omu lanseaza 2 versiuni, una plain si una "full options"? Eu zic ca merg amandoua postate.
Nu stiu, mai dati-mi ceva idei. Ca vreau sa fie cat mai usor si mai bine pentru toata lumea.
Cookie-urile ne ajută să îmbunătățim experiența dvs pe MobileWave. Utilizând acest site vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Pentru mai multe detalii click aici. Pentru detalii legate de procesarea datelor cu caracter personal (GDPR) vedeti regulametul site & forum.
Pentru mai multe detalii click aici. Pentru detalii legate de procesarea datelor cu caracter personal (GDPR) vedeti regulametul site & forum.
Firmware Base - avem nevoie de ajutorul tau.
18 632 vizualizări
217 răspunsuri
Linkuri topic "Firmware Base - avem nevoie de ajutorul tau."
Folosiți aceste formate când vreți să faceți o referire înspre acest topic de pe forum. Click pe un câmp și copiați textul în clipboard.
Topic Link (funcționabil doar în interoriul sitului MobileWave, recomandat în caz de uz intern)
BBCode (URL pentru alte forumuri)

MW Lurker
426 mesaje
din 27/02/2006
12 aprecieri
29 iulie 2008, 15:38:14 • actualizat 29 iulie 2008, 15:39:41 (1 ori)
chestia cu HardSPL si Radio e cam tricky pentru ca de obicei astea se fac foarte rar si raman aceleasi pentru mult mult timp (Radio apar versiuni noi odata la cateva luni bune).
ideea cu versiunea noua este perfecta. ori sa se poate edita respectivul ori sa fie pus inaintea celui vechi.
eu as vedea ceva de genul:
HTC
->{
HTC TYTN II
HTC Trinity
HTC Diamond->{
Unlocking(HardSPL,CID unlock,Sim Unlock)
Radio ROM's (Only Radio)
Oficial and Cooked ROM's->{
"milioane de rom-uri"
referitor la ROM-uri lite,vanilla,full eu cred ca merita sa fie puse toate pentru ca fiecare foloseste PPC-ul sau SP la diferite chestii.
scuze daca nu s-a aranjat in pagina cum trebuie.
ideea cu versiunea noua este perfecta. ori sa se poate edita respectivul ori sa fie pus inaintea celui vechi.
eu as vedea ceva de genul:
HTC
->{
HTC TYTN II
HTC Trinity
HTC Diamond->{
Unlocking(HardSPL,CID unlock,Sim Unlock)
Radio ROM's (Only Radio)
Oficial and Cooked ROM's->{
"milioane de rom-uri"

referitor la ROM-uri lite,vanilla,full eu cred ca merita sa fie puse toate pentru ca fiecare foloseste PPC-ul sau SP la diferite chestii.
scuze daca nu s-a aranjat in pagina cum trebuie.

MobileWaveR
167 mesaje
din 21/04/2005
11 aprecieri
29 iulie 2008, 15:49:42
Mersi mult de idei
.
Sper ca sa le pot implementa in decursul zilei de azi.
Atunci ramane varianta cu editare firmware, iar daca se considera ca o versiune trebuie sa ramana acolo se adauga un nou firmware (de ex: x updateaza ROM-ul, trece de la WM5 la WM6. Eu zic ca ar fii ok sa ramana si WM5 - poate sunt doritori. Sau mai stiu eu ce, o versiune are x, o versiune y. Eu zic ca ar merge editat doar cand apar doar imbunatatiri in bine)

Sper ca sa le pot implementa in decursul zilei de azi.

Atunci ramane varianta cu editare firmware, iar daca se considera ca o versiune trebuie sa ramana acolo se adauga un nou firmware (de ex: x updateaza ROM-ul, trece de la WM5 la WM6. Eu zic ca ar fii ok sa ramana si WM5 - poate sunt doritori. Sau mai stiu eu ce, o versiune are x, o versiune y. Eu zic ca ar merge editat doar cand apar doar imbunatatiri in bine)

MW Lurker
426 mesaje
din 27/02/2006
12 aprecieri
29 iulie 2008, 15:51:29
clar ramane si WM5 pentru ca inca sunt PPC care nu prea se pupa cu WM6 sau WM6.1. o sa mai incerc sa pun de-acasa cateva si pentru alte telefoane.

MobileWaveR
167 mesaje
din 21/04/2005
11 aprecieri
29 iulie 2008, 17:03:12 • actualizat 29 iulie 2008, 18:19:45 (2 ori)
Gata
. Alegi corect din lista aia. (sistem operare si tip). A fost adaugat si un camp pentru limba firmware-ului.
Acum urmeaza sa mai lucrez la sistemul de editare ("shadow copy")
Restul retusarilor se vor face "din mers"

Acum urmeaza sa mai lucrez la sistemul de editare ("shadow copy")
Restul retusarilor se vor face "din mers"

MW Lurker
426 mesaje
din 27/02/2006
12 aprecieri
29 iulie 2008, 19:49:57
am adaugat niste fisiere
am pus la un loc toate HardSPL pentru Diamond si le-am bagat intr-o singura arhiva si la fel pentru Trinity, si am uploadat radio pentru Diamond versiunea 1.00.25.05.
am pus la un loc toate HardSPL pentru Diamond si le-am bagat intr-o singura arhiva si la fel pentru Trinity, si am uploadat radio pentru Diamond versiunea 1.00.25.05.

MobileWaveR
167 mesaje
din 21/04/2005
11 aprecieri
29 iulie 2008, 20:25:51 • actualizat 29 iulie 2008, 20:26:11 (1 ori)
Excelent!
Doar o mica observatie, unde observ ca se greseste.
E in legatura cu nemele firmware-urilor si a telefonelor.
Telefoanele neaparat se trec sub forma asta <nume preducator> <nume telefon mobil>. De exemplu "HTC Trinity" si nu "Trinity". Tot la HTC, in cazul in care modeul e de forma PXXX/SXXX atunci se trece numele de cod al platformei (continuand exemplul nostru: Trinity si nu P3600).
In cazul firmware-urilor, nu se mai trece versiunea de OS sau telefonul in numele firemware-ului. Ci pur si simplu numele acelui pachet. Daca n-are nume atunci se trece autorul.
Iar daca firmware-ul este de tip Radio se trece doar Radio, nu trebuie inclus si telefonul pentru ca se subintelege pt ce telefon e (considerati telefoanele ca si niste subcategorii)
Acum am sa modific eu datele, insa in viitor sa tineti cont de aceste sfaturi.
Multumesc!
Doar o mica observatie, unde observ ca se greseste.
E in legatura cu nemele firmware-urilor si a telefonelor.
Telefoanele neaparat se trec sub forma asta <nume preducator> <nume telefon mobil>. De exemplu "HTC Trinity" si nu "Trinity". Tot la HTC, in cazul in care modeul e de forma PXXX/SXXX atunci se trece numele de cod al platformei (continuand exemplul nostru: Trinity si nu P3600).
In cazul firmware-urilor, nu se mai trece versiunea de OS sau telefonul in numele firemware-ului. Ci pur si simplu numele acelui pachet. Daca n-are nume atunci se trece autorul.
Iar daca firmware-ul este de tip Radio se trece doar Radio, nu trebuie inclus si telefonul pentru ca se subintelege pt ce telefon e (considerati telefoanele ca si niste subcategorii)
Acum am sa modific eu datele, insa in viitor sa tineti cont de aceste sfaturi.
Multumesc!

MW Addicted
1372 mesaje
din 10/10/2006

Daca poate cineva sa puna niste Rom-uri ptr.Hp(Ipaq 514 in special).Daca exista bineinteles.As vrea sa incerc si alte versiuni deoarece de cand i-am facut update la ultimul rom de pe site-ul oficial Hp am probleme cu trimiterea si primirea sms-urilor.Sau versiuni de firmware Radio.
29 iulie 2008, 22:01:21
MR. Admin - as putea pune "scula" care deblocheaza ultima versiune de firmware a iPhone-ului 3G ?
Ca aia de fapt te ajuta la deblocarea versiunii 2.0 pt. iPhone.
Iar in legatura cu firmware-le care vroiam sa le pun (chiar daca nu sunt pt telefoane si fac parte din exceptie ) era vorba de versiune 1.1.4 pt. iPod Touch si de ultima versiune de RockBox pt. iPod Nano 1st ,2nd Gen. Unda verde si le plantez pana poimaine.
Ca aia de fapt te ajuta la deblocarea versiunii 2.0 pt. iPhone.
Iar in legatura cu firmware-le care vroiam sa le pun (chiar daca nu sunt pt telefoane si fac parte din exceptie ) era vorba de versiune 1.1.4 pt. iPod Touch si de ultima versiune de RockBox pt. iPod Nano 1st ,2nd Gen. Unda verde si le plantez pana poimaine.

MobileWaveR
167 mesaje
din 21/04/2005
11 aprecieri
29 iulie 2008, 22:13:03 • actualizat 29 iulie 2008, 22:15:26 (3 ori)
Din nou repet: mare atentie la modul in care scriem la numele telefonului si la numele firmware-ului (ultimele doua persoane care au introdus fw ori nu au scris titlul complet la telefonul mobil ori scris eronat numele fw-ului).
Claudiu21 ok, go ahead
Si da.. se pot pune si unelte gen unblocking/unlocking. Doar alegi la firmware type: "Unlocking". Am pus la sugestia lui mrjay.
Claudiu21 ok, go ahead

Si da.. se pot pune si unelte gen unblocking/unlocking. Doar alegi la firmware type: "Unlocking". Am pus la sugestia lui mrjay.

MW Moderator
4461 mesaje
din 08/05/2006
26 aprecieri
29 iulie 2008, 22:47:30
admin 29-07-2008 01:08:49
@modoran, SPIDERPC acum merge si de pe orange?

MW Moderator
3089 mesaje
din 25/11/2005
181 aprecieri

o sa contribui si eu sapt viitoare cand ma intorc de la tara ... pentru htc trinity .. dar din ce am vazut pana acum multe linkuri de download ale diverselOr firmware sau tools-uri sunt de rapidshare ceea ce e cam neplacut ... peste ceva timp va fi cam varza pe aici ... de aceea ar fi indicat sa hostati altundevaa fisierele ... undeva de unde nu vor fi sterse , ar putea sharemobile/stargate sa le hosteze ? daca nu sunt pe net cateva alternativa care nu sterg fisierele dupa un anumit nr. de zile

MW Lurker
294 mesaje
din 02/06/2006
2 aprecieri
31 iulie 2008, 12:11:03
sunt dispus sa va ofer serverul meu de acasa pt a uploada diverse fisiere...daca vreti va rog sa`mi spuneti...

MW Moderator
4461 mesaje
din 08/05/2006
26 aprecieri
31 iulie 2008, 12:19:56 • actualizat 01 august 2008, 13:26:37 (1 ori)
Nici eu nu stiu unde sa uploadez fisierele
. Sharemobile e o alternativa buna dar nu merge acum.
Se poate adauga si o functie de Preview?

zZz ツ
6921 mesaje
din 28/04/2005
281 aprecieri
01 august 2008, 17:56:14 • actualizat 01 august 2008, 22:45:38 (1 ori)
Si-a revenit #sharemobile si a fost adaugata o categorie Firmware Base special pt asta
. Sa speram ca nu mai pica asa mult...
Hai ca incerc maine (sper)... timpu asta..
EviL thx
.

SPIDERPC 31-07-2008 12:19:56
EviL thx

Înapoi la Administrative
cine e aici?