Cookie-urile ne ajută să îmbunătățim experiența dvs pe MobileWave. Utilizând acest site vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Pentru mai multe detalii click aici. Pentru detalii legate de procesarea datelor cu caracter personal (GDPR) vedeti regulametul site & forum.
Pentru mai multe detalii click aici. Pentru detalii legate de procesarea datelor cu caracter personal (GDPR) vedeti regulametul site & forum.
Tratarea negilor
9 812 vizualizări
41 răspunsuri
Linkuri topic "Tratarea negilor"
Folosiți aceste formate când vreți să faceți o referire înspre acest topic de pe forum. Click pe un câmp și copiați textul în clipboard.
Topic Link (funcționabil doar în interoriul sitului MobileWave, recomandat în caz de uz intern)
BBCode (URL pentru alte forumuri)

MW Addicted
1398 mesaje
din 08/06/2005

Please
me

MW Moderator
5214 mesaje
din 04/07/2005
16 august 2005, 00:35:29 • actualizat 16 august 2005, 00:43:32 (1 ori)
1)negii se trateaza intr-o sectie de dermatologie/chirurgie-deci la spital,fara leacuri babesti si alte prostii de genul asta.
-ai nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie
-tratamentul in sine consta in excizia (larga) a "negului".
-se face sub anestezie locala,deci nu doare
-in principiu,e obligatoriu sa se faca examen anatomopatologic(AP) al tesutului excizat si sa se precizeze daca e "bun" sau "rau".Dermatologii de obicei nu trimit la analiza tesutul excizat-desi e indicat,obligatoriu,se bazeaza pe experienta proprie in recunoasterea leziunilor benigne.
Chirurgii trimit de obicei la examenul AP asa ca poti sta linistit.
Sfatul meu:du-te la medic de familie,sa ti-l vada si el,apoi acesta va decide unde sa te trimita.
Sanatate!
-ai nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie
-tratamentul in sine consta in excizia (larga) a "negului".
-se face sub anestezie locala,deci nu doare
-in principiu,e obligatoriu sa se faca examen anatomopatologic(AP) al tesutului excizat si sa se precizeze daca e "bun" sau "rau".Dermatologii de obicei nu trimit la analiza tesutul excizat-desi e indicat,obligatoriu,se bazeaza pe experienta proprie in recunoasterea leziunilor benigne.
Chirurgii trimit de obicei la examenul AP asa ca poti sta linistit.
Sfatul meu:du-te la medic de familie,sa ti-l vada si el,apoi acesta va decide unde sa te trimita.
Sanatate!

MW Addicted
6509 mesaje
din 30/06/2005
-1 aprecieri

Da-i cu rostopasta(e o planta cu suc galben).Stoarce sucu din interior pe neg!

MW Moderator
5214 mesaje
din 04/07/2005
16 august 2005, 01:00:55 • actualizat 16 august 2005, 01:02:08 (2 ori)
daca e pe gat-in zona gulerului camasii sau inghinal sau intr-o zona de frictiune obligatoriu trebuie excizat-taiat/scos,cum vrei sa-i zici.Microtraumatismele repetate pot duce la degenerare maligna...asa ca mai bine ii dai out si gata..
Si fara rostopasca,suntem in mileniul 3
Si fara rostopasca,suntem in mileniul 3

MW Addicted
972 mesaje
din 06/06/2005

Ip-x, ai dreptate, dar unele lucruri se pot rezolva si fara operatie. La farmacie, exista o alifie cu rostopasca si e f. eftina.

MW Moderator
5214 mesaje
din 04/07/2005
18 august 2005, 17:36:33
-operatia e minim invaziva,incizie sub juma de centimetru....
din pacate Kata n-a raspuns la nici o intrebare,n-a dat mai multe detalii....
din pacate Kata n-a raspuns la nici o intrebare,n-a dat mai multe detalii....

MW Addicted
1398 mesaje
din 08/06/2005
18 august 2005, 17:43:47
@cod nu stii cum se numeste alifia
@ipx eu am negii pe amandoua maini
si am fost la doftor dar degeaba si-au revenit

@ipx eu am negii pe amandoua maini

si am fost la doftor dar degeaba si-au revenit

MW Addicted
1177 mesaje
din 09/07/2005
18 august 2005, 17:51:49
ia totusi legatura cu un dermatolog si numai el poate constata daca te trimite la cabinetul de microchirurgie sau te trateaza el in ambulator!

Începător
20 mesaje
din 27/09/2005

Sal si eu am avut negi pe degete. Este la farmacie un gel in tub k si super glue. Albastru nush kum se numeste. Eu in 2sapt am scapat de ei nu e foarte scump cam 150mii. La mine a mers. Incearcal. Am incercat toate prostiile de leacuri babesti dar nu a mers!

MW Addicted
1398 mesaje
din 08/06/2005

@intenso se numeste veruca
Daca da...am dat si cu ala si ce sa zic au scazut dar si-au revenit 
Am mers la un dermatolog si imi face tratament...E ceva rece de tot si imi pune pe negi...Sper sa scap de ei

Am mers la un dermatolog si imi face tratament...E ceva rece de tot si imi pune pe negi...Sper sa scap de ei

MW Lurker
375 mesaje
din 01/07/2005
05 octombrie 2005, 12:47:51
eu am cumparat de la farmacie tot felul de solutii si nimic. tre sa ma duc la un doctor sa mi'l scoata, cred ca e singura metoda

Începător
20 mesaje
din 27/09/2005

CatalinD Cred k asa se numeste gelul ala nush da mi-e mi-a trecut cu el si n-au aparut inapoi. Dupa ce au inceput sa se usuce yo tot trageam de ei pana curgea sange si puneam gel. Uff ce durere dar trebuie sa arzi radacina! Cand e arsa se inegreste sub piele! Eu mi le-am scos cu acu!

MW Addicted
1398 mesaje
din 08/06/2005

Intenso eu am vreo 70-80 pe ambele maini si sunt "batrani"...si eu am dat dupa ce il smulgeam si ma durea rau de tot...cred ca am consumat vreo 10 tuburi...

Începător
20 mesaje
din 27/09/2005

Aoleu. Da doctoru e solutia. Yo am avut vreo 15 pe ambele maini. Si eu anu asta in iulie am scapat de ei. Si eu i-am avut kred k de vreo 10ani.

MW Addicted
916 mesaje
din 02/07/2005
1 aprecieri

O solutie sigura pt tratarea negilor e nitratul de argint dar nu se prea gaseste in farmacii. Nu e o solutie buna apelarea la chirurg. Du-te la dermatolog, cel mai bine ar fi sa-i arda cu acid, doare dar se merita. Efectul e imediat
Înapoi la Free zone
cine e aici?