Cookie-urile ne ajută să îmbunătățim experiența dvs pe MobileWave. Utilizând acest site vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Pentru mai multe detalii click aici. Pentru detalii legate de procesarea datelor cu caracter personal (GDPR) vedeti regulametul site & forum.
Pentru mai multe detalii click aici. Pentru detalii legate de procesarea datelor cu caracter personal (GDPR) vedeti regulametul site & forum.
Incepatori in LINUX
16 230 vizualizări
1 292 răspunsuri
Linkuri topic "Incepatori in LINUX"
Folosiți aceste formate când vreți să faceți o referire înspre acest topic de pe forum. Click pe un câmp și copiați textul în clipboard.
Topic Link (funcționabil doar în interoriul sitului MobileWave, recomandat în caz de uz intern)
BBCode (URL pentru alte forumuri)
MW Addicted
816 mesaje
din 08/11/2006
Symbian
y need a little help:tocmai instalez UBUNTU,dar se pare ca nu ma descurc;deci anainte de instalare,am creat o noua partitie fat32 pe care am mutat tot ce aveam;acum nu stiu cum sa procez pentru a instala fara sa ma bag peste respectiva partitie,caci nu mai are denumirea de prima data...
MW Moderator
3089 mesaje
din 25/11/2005
181 aprecieri
08 septembrie 2008, 22:06:58
pentru instalare ai nevoie de 2 partitii una ext2 sau ext3 si cea de swap (cea de swap nu e obligatorie - dar este recomandata), procedezi astfel : creezi o partitie ext2 (primara) si una swap (cea swp e recomandat sa aiba dublul memoriei tale RAM) aum pe partitia ext2 montezi radicina adica "/" iar pe partitia swap montezi swap ... cam asta e tot in mare
si inca ceva schimba-ti avatarul - citeste regulamentul
si inca ceva schimba-ti avatarul - citeste regulamentul
MW Addicted
816 mesaje
din 08/11/2006
Symbian
ok,thanx!!!din pacate,acum intru de pe tel,cum pun la punct pc-ul,voi schimba avatarul,multumesc pt intelegere!!!
MW Addicted
7608 mesaje
din 26/01/2006
38 aprecieri
SonyEricssonW880i
Eu nu am reușit sa instalez nimic din codul sursa pana acum 
Pentru extragere .tar.gz zip .bz2 merge metoda cu dublu click ca e mai simplu.
Daca instalati unrar merg extrase cu dublu click si arhivele .rar(de creat nu merge)

Pentru extragere .tar.gz zip .bz2 merge metoda cu dublu click ca e mai simplu.
Daca instalati unrar merg extrase cu dublu click si arhivele .rar(de creat nu merge)
MW Moderator
3089 mesaje
din 25/11/2005
181 aprecieri
08 septembrie 2008, 22:25:22
adica din codul sursa
MW Addicted
7608 mesaje
din 26/01/2006
38 aprecieri
SonyEricssonW880i
Pai aplicatiile alea ce se gasesc arhivate asa nu contin codul sursa?
Trebuie compilat manual si mie exact asta nu imi merge.
Trebuie compilat manual si mie exact asta nu imi merge.
MW Moderator
3089 mesaje
din 25/11/2005
181 aprecieri
08 septembrie 2008, 22:31:09 • actualizat 08 septembrie 2008, 22:32:09 (1 ori)
nu toate trebuiesc compilate ... doa alea la care dai comanda make (de obicei) eu astazi de exemplu am luat browserul Flok care se afla in arhiva tar.gz am dezarhivat si doar am rulat ./flock , fara sa compilez nimic ... zilele trecute luasem un soft la care am folosit numai ./configure ...
compilarea se foloseste cred eu la drivere , la chestiile care se baga in kernel ...
compilarea se foloseste cred eu la drivere , la chestiile care se baga in kernel ...
MW Addicted
7608 mesaje
din 26/01/2006
38 aprecieri
SonyEricssonW880i
Pai de obicei imi da eroare la ./configure , nu mai ajung la make sau make install 
O sa mai studiez eu cum functioneaza chestiile astea in shell.

O sa mai studiez eu cum functioneaza chestiile astea in shell.
MW Addicted
816 mesaje
din 08/11/2006
Opera Mini
Urita treaba!!!La instalarea linux,m-i s-a sters partitia pe care aveam salvat programe&other...Mai exista vre-o posibilitate sa refac partitia,sa recuperez fisierele pierdute
MW Addicted
1513 mesaje
din 07/10/2005
18 aprecieri
09 septembrie 2008, 01:04:33
helppp!!! am facut ce mi-a zis @Evil dar nu se intampla nimic. Am intalnit o singura eroare la alsa-utils cand am dat sudo make mi-a zis ca no make found sau ceva de genu parca...
MW Addicted
7608 mesaje
din 26/01/2006
38 aprecieri
SonyEricssonW880i
Da-i sudo apt-get install make inainte 
Cory, trebuia sa fii mai atent inainte, acum nu mai ai ce face.

Cory, trebuia sa fii mai atent inainte, acum nu mai ai ce face.
MW Addicted
1513 mesaje
din 07/10/2005
18 aprecieri
09 septembrie 2008, 20:11:48
nu se intampla nimic modoran, imi zice ca e la ultima versiune. offff....
MW Addicted
7608 mesaje
din 26/01/2006
38 aprecieri
09 septembrie 2008, 20:15:39
Aha, pai inseamna ca ai libraria make deja.
Dar pentru ce iti trebuia? Make se foloseste pentry compilare, nu ai mereu nevoie de el.
Dar pentru ce iti trebuia? Make se foloseste pentry compilare, nu ai mereu nevoie de el.
MW Moderator
5625 mesaje
din 12/12/2007
90 aprecieri
Opera Mini
Daca eroarea pe care o primesti la compilare e "No makefile found. Stop", da un ./configure inainte si, daca acesta se incheie fara nicio eroare, poti da make. Totusi unele surse nu se compileaza folosind metoda "./configure && make && make install", de aceea e important sa cititi fisierul INSTALL din arhiva cu sursele. Iar pe deasupra, compilarea de aplicatii necesita multe "dev-libs", adica librarii in format sursa. Acestea se pot repera in repo-urile Ubuntu dupa terminatia -dev (kdelibs-dev, de exemplu)
Note: Posts were merged
Note: Posts were merged
Începător
36 mesaje
din 22/12/2007
11 septembrie 2008, 14:38:12
cum pot sa scriu pe un dvd 2 fisiere?
de prin tutoriale am inteles urmatorii pasi:
1. folosesc "mkisofs" ca sa fac imagine
2. folosesc "cdrecord" ca sa scriu imaginea facuta.
M-am intepenit la primul pas pentru ca nu am gasist cum sa fac imaginea cu cele 2 fisiere. Peste tot se face referire la a creea o imagine avand sursa un director. Precizez ca in directorul respectiv am mai multe fisiere.
Cum fac aceasta imagine?
de prin tutoriale am inteles urmatorii pasi:
1. folosesc "mkisofs" ca sa fac imagine
2. folosesc "cdrecord" ca sa scriu imaginea facuta.
M-am intepenit la primul pas pentru ca nu am gasist cum sa fac imaginea cu cele 2 fisiere. Peste tot se face referire la a creea o imagine avand sursa un director. Precizez ca in directorul respectiv am mai multe fisiere.
Cum fac aceasta imagine?
Înapoi la Linux
Topicuri similare
cine e aici?
MW pe Facebook
MW pe Twitter