Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!
Cookie-urile ne ajută să îmbunătățim experiența dvs pe MobileWave. Utilizând acest site vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Pentru mai multe detalii click aici.
Pentru detalii legate de procesarea datelor cu caracter personal (GDPR) vedeti regulametul site & forum.
@MoonDance,nu e o regula! Exista si constructiile partitive,care sunt corecte dpdv gramatical: "Unei fete a mele" sau "Un copil de-ai mei". Deasemenea e corect si "O casa de-ale mele".
Bine,fie ca tine ) Mama lui,numai reflexiv nu este! ) Reflexivul leaga o subordonata de regenta ei. Si cum naiba posesivul devine demonstrativ? Ca merge inlocuit cu o forma a demonstrativului,asta e alta poveste,dar nu are cum sa devina. NU au aceeasi forma. In fine,mai bine o lasi balta
22 iulie 2010, 00:03:50 • actualizat 22 iulie 2010, 00:05:08 (1 ori)
Raoul 21-07-2010 20:19:00
Exista si constructiile partitive,care sunt corecte dpdv gramatical: "Unei fete a mele" sau "Un copil de-ai mei". Deasemenea e corect si "O casa de-ale mele".
Am mai discutat asta candva, e corect din punctul de vedere al unora.
@Raoul, constat ca ai devenit o prezenta plictisitoare pe forum... indiferent ca spui lucruri bune sau rele, interesante sau mai putin interesante. Esti sufocant de-a dreptul... ia-ti si tu o vacanta ceva, lasa loc si altora sa se afirme.
NU e corect doar din punctul unora de vedere,asa ceva nu exista. Ia o carte de gramatica si citeste,o sa vezi ca e corect ceea ce am spus eu.
Si de ce sunt sufocant,pentru ca nu ma suporti tu? Am spus mai multe lucruri bune pe forum,eu asa zic. Altii sunt prosti de-a binelea si nu va mai luati de ei...
Or fi altii prosti de-a binelea, dar au meritul ca vorbesc mai putin. Eu nu fac parte din cei care au ceva personal cu tine, insa avand in vedere multele observatii pe care le-ai primit, cred ar trebui sa te gandesti sa schimbi ceva in felul in care te afirmi in aceasta comunitate.
Inteleg ce vrei sa spui,constientizez destul de bine lucrurile,insa deja multi au ceva personal cu mine,imi cauta nod in papura la orice. Asa ca doar partial s-ar putea spune ca e vina mea... In fine,hai sa ramanem ontopic. Mai dezbatem vreo greseala ceva?