Autentificare
facebook MW pe Facebook
twitter MW pe Twitter
© Mobilewave.ro
versiunea desktop
Aprecieri
Nu a apreciat nimeni acest articol :(
Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!

Romtelecom lanseaza Balcan-IX

417 vizualizări
Editat 14 aprilie 2009, 14:14:22 Scris de laur1989 la 14 aprilie 2009, 14:12:14
/data/files/oldpubfiles/news/Romtelecom_logo.gif

Romtelecom lanseaza Balcan-IX, prima platforma distribuita de Internet Exchange cu acoperire nationala din România, care asigura accesul usor si rapid la solutii de interconectare neutra si servicii de transport de date.

Solutia este dedicata furnizorilor de servicii de Internet si asigura interconectarea neutra a retelelor acestora prin servicii de peering public sau interconectari private virtuale. Clientii pot opta pentru peering public local, schimbul de trafic fiind permis între clientii aceluiasi punct de acces, sau peering public national, când traficul este permis între clientii aflati în puncte de acces diferite.

Operatorii care vor deveni membri Balcan-IX pâna la 1 iunie 2009, vor beneficia de servicii gratuite de peering local si colocare pentru echipamente, pâna la finalul anului. In plus, clientii care contribuie la sustinerea comunitatii Balcan-IX prin atragerea de noi membri, vor beneficia de reduceri cumulate de pâna la 50% pentru serviciul de peering national.

"Lansarea platformei de Internet Exchange face parte din strategia companiei de diversificare a portofoliului de servicii si de sustinere a dezvoltarii durabile a pietei regionale de Internet, prin încurajarea schimbului liber de trafic între furnizorii de servicii si accesul usor si diversificat la contentul gazduit de retelele IP. Detinem infrastructura si expertiza necesare pentru a dezvolta un astfel de serviciu la nivel national si pentru a asigura un nivel înalt de calitate." a declarat Harm Aben, Director Executiv Transformare & Relatii Operatori.

Infrastructura Balcan-IX acopera 8 puncte de acces situate în Bucuresti (doua locatii diferite), Timisoara, Oradea, Iasi, Bacau, Galati si Constanta. Toate punctele de acces sunt conectate intr-o topologie de inel la o capacitate de 10 Gigabit Ethernet (GE), designul flexibil permitand introducerea de noi puncte de acces si cresterea capacitatii existente, pentru a se adapta la cererile clientilor.

Sursa: http://xtremepc.ro
S-ar putea sa te intereseze
1
313 vizualizări
Romtelecom isi repozitioneaza brand-ul
22 septembrie 2008, 17:40:57 ⋅ știre scrisă de laur1989
1
312 vizualizări
Romtelecom intra pe piata telefoniei mobile
08 septembrie 2008, 19:01:14 ⋅ știre scrisă de chester
0
134 vizualizări
Prima oferta comuna Romtelecom - COSMOTE
12 decembrie 2007, 21:43:10 ⋅ știre scrisă de Marius
Comentarii articol 1
14 aprilie 2009, 17:34:34
Punisher
lol. metro prin ADSL ?
Știrea a fost scrisă în .
versiunea desktop
0.017⋅4⋅0