Autentificare
facebook MW pe Facebook
twitter MW pe Twitter
© Mobilewave.ro
versiunea desktop
Aprecieri
Nu a apreciat nimeni acest articol :(
Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!

Roaming la altitudine

189 vizualizări
Editat 12 aprilie 2008, 13:50:31 Scris de Diu la 08 aprilie 2008, 06:55:13
/data/files/oldpubfiles/news/cell20phone20on20airplane.png

Țările UE au la dispoziție șase luni pentru a se conforma
noilor reguli privind utilizarea telefoanelor mobile la bordul avioanelor. ANRCTI a autorizat deja un operator pentru furnizarea de comunicații mobile în aeronave.

Comisia Europeană a introdus un set de reguli prin care stabilește condiții uni­ta­re de utilizare a serviciilor de telefonie mobilă la bordul avioanelor în UE. Utilizarea serviciilor de telefonie pe timpul zborurilor presupune existența la bordul aerona­velor a unei stații de bază la care se conectează terminalul și care face apoi legătura prin satelit cu rețelele te­restre de telefonie mobilă. “Acum ne așteptăm ca operatorii de telefonie mobilă să fie transparenți și inovativi în stabilirea prețurilor", a spus comisarul european Viviane Reding. Echipajul are posibilitatea să oprească oricînd folosirea sa. În ceea ce privește condițiile de licen­ți­e­re, Bruxellesul intenționează să per­mită pe viitor companiilor aeriene să ceară țărilor în care sînt înregistrate obținerea unei licențe pentru spațiul UE. În prezent, o dată ce ope­ratorul de comunicații primește autorizație într-o țară, urmează dis­cuțiile cu Autoritatea Aeronautică pentru amplasarea echipamentelor.


ROMÂNIA. ANRCTI a acordat o licență de șase luni operatorului norvegian AeroMobile începînd de la data de 1 februarie. În ceea ce privește celălalt operator care asi­gură comunicații mobile la bordul avioanelor, OnAir, dosarul acestuia încă nu este complet pentru a primi licența din partea ANRCTI. Același OnAir furnizează pentru AirFrance cel mai complet serviciu de comunicații mobile (voce, SMS, e-mail cu atașamente) disponibil pe aeronave Airbus A318, în interiorul spațiului european. La 20 martie, Emirates Airline și operatorul scandinav Telenor au anunțat prima convorbire la telefon mobil, pe linia Dubai - Casablanca, zborul EK751. În acest caz s-a folosit serviciul dezvoltat de AeroMobile.

sursa: Jurnalul National
S-ar putea sa te intereseze
0
138 vizualizări
Apelurile in roaming mai ieftine
29 august 2008, 15:20:44 ⋅ știre scrisă de SPIDERPC
1
422 vizualizări
U.E. aproba reducerea tarifelor la serviciile date si SMS in roaming
25 aprilie 2009, 19:31:54 ⋅ știre scrisă de NFS
Comentarii articol 0

Acest articol nu are nici un comentariu.

Știrea a fost scrisă în .
versiunea desktop
0.041⋅3⋅0