Autentificare
facebook MW pe Facebook
twitter MW pe Twitter
© Mobilewave.ro
versiunea desktop
Aprecieri
1 apreciază
Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!

Android UI pe Windows Mobile

2288 vizualizări
Scris de Alecs la 14 noiembrie 2009, 22:03:09
Am incercat diverse aplicatii pentru windows mobile care sa reproduca interfata eleganta a sistemului de operare Android si am ramas la una anume: Pointui Home 2.0! Adio Mobile Shell si alte programe pentru interfata mari si cu prea multe functii inutile.

Nota: Acest tutorial se adreseaza in principal device-urilor cu rezolutie QVGA, astfel incat majoritatea fisierelor disponibile in link-urile de mai jos sunt pentru aceasta rezolutie. Navigand la pagina oficiala a softului veti putea gasi echivalentele pentru alte rezolutii ale acestor fisiere. Pointui Home 2 nu este o aplicatie gratuita, insa se poate folosi liber pe timp nelimitat avand cateva functii restrictionate. Pentru a putea beneficia de update-uri, addon-uri, skin-uri, teme s.a.m.d trebuie sa va inregistrati pe community.pointui.com
Acest tutorial prezinta numai o modalitate in care puteti customiza interfata cu Pointui 2; posibilitatile voastre sunt nelimitate, eu doar va ofer rezultatele obtinute de mine.


Specificatii si indicatii:
/data/files/oldpubfiles/kb/_saved2/Image6_copy.png

/data/files/oldpubfiles/kb/_saved2/Image78.png

Fisiere necesare:
Instructiuni

/data/files/oldpubfiles/kb/_saved2/instructions_copy.png


Construirea unei pagini

      Sa zicem ca ati activat tab-ul "PointsenseScreen 1". Pe acesta va puteti construi ecranul Today, intr-un mod similar aplicatiei Wisbar ( press and add icon ). Ca sa adaugati un Widget apasati lung in orice zona a ecranului si va aparea lista din imaginea de mai jos:

/data/files/oldpubfiles/kb/_saved2/Image4_copy.png

Selectati pe rand fiecare optiune si vedeti despre ce e vorba. Eu va voi prezenta partea mai dificila, legata de shortcut-uri:
- selectati optiunea "Shortcut" din imaginea de mai sus; o sa va apara o fereastra browser cu programele si folderele pe care le aveti in Start Menu. Selectati programul dorit, iar iconita acestuia va aparea in locul unde ati apasat lung pe ecran. Ca sa mutati iconita in alta pozitie, apasati lung pe ea; va aparea un cadru verde in jurul ei, iar in partea de jos a ecranului niste sageti directoare pe care le folositi pentru a face mutarea dorita:
/data/files/oldpubfiles/kb/_saved2/Image223_copy.png

Pentru a inlatura textul de sub iconita sau pentru a schimba iconita cu una custom, apasati lung pe iconita, pana apare din nou cadrul verde. Apoi mai apasati inca o data scurt. Imaginile de mai jos va explica aceste etape:
/data/files/oldpubfiles/kb/_saved2/SheetFinal_copy.png

Mentiuni:
 • Widget-ul weather nu se updateaza prin apn wap; desi aplicatia realizeaza conexiunea, telefonul nu primeste datele. Puteti face update la vreme conectand telefonul la pc prin ActiveSync o data pe zi ( avand bifat in setari la activesync optiunea "This PC is connected to THe Internet"). Ca sa adaugati un oras tineti apasat pe chenarul weather, click pe "Add", selectati "Romania" din lista de tari, apoi orasul. Pentru a face update, tineti apasat butonul "+" din dreapta jos si va aparea o fereastra cu mai multe optiuni, inclusiv "Update weather now"- desigur, o sa mearga doar daca aveti o conexiune directa de internet, sau telefonul sincronizat la pc dupa cum am descris mai sus.

        * Daca aveti nelamuriri postati-le aici in comment-uri sau contactati-ma pe PM.

  Succes & enjoy !


  /data/files/oldpubfiles/kb/_saved2/Image15.png
 • Notă: Acest tutorial este scris de un utilizator înregistrat al sitului; MobileWave.ro nu este responsabil pentru textul scris în acest material. Urmați instrucțiunile pe propria răspundere! Dacă credeți că trebuie cenzurat ceva în acest tutorial, vă rugăm contactați-ne.
  Comentarii articol 1
  28 decembrie 2009, 00:56:14 • actualizat 28 decembrie 2009, 01:02:42
  kosminnn
  Alecs, avand in vedere ca eu dupa cum se stie sunt un mare fan al Spb Mobile Shell ca si interfata pentru WM, dar, cu toate astea am trecut peste si am incercat si eu Pointui... cateva vorbe despre acest programel: 1. mi se pare naspa ca atunci cand eventual dau un soft reset si se redeschide WM sa intru eu in programs si sa pornesc aplicatia (SpbMobileShell face asta automat, la deschiderea PPC-ului se lanseaza aplicatia) 2. mie unul mi s-a parut foarte greu customizabila, m-am chinuit o gramada doar sa schimb niste prostii de butoane (la SpbMobileShell poti face cam tot ce vrei si cum vrei fara batai de cap), iar 3. NU mi s-a parut deloc accesibila... sincer mi-a dat batai de cap... Si sa nu mai punem la socoteala faptul ca majoritatea celor de pe aici suntem fanii aplicatiilor free, SpbMobileShell nu este o aplicatie free, dar nu ai prea multe restrictii si se face rost destul de usor de un serial... ;)
  P.S. Pointui se blocheaza destul de des...
  Aricolul "Android UI pe Windows Mobile" are un scor de 5 din 5 (1 voturi)
  Tutorialul a fost creat la .
  versiunea desktop
  0.018⋅3⋅0