Autentificare
facebook MW pe Facebook
twitter MW pe Twitter
© Mobilewave.ro
versiunea desktop
Inițiator acum 8 ani
smek3rul
MW Addicted
Ultimul acum 8 ani
traian23
MW Addicted
Cauta in topic
Unelte topic
Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!

Unlock Iphone 4 , 4s orice baseband

1 117 vizualizări
3 răspunsuri
autor subiect #1
smek3rul
MW Addicted
4342 mesaje
din 11/01/2009
60% warn
25 aprilie 2012, 22:31:54
Solutia de decodare folosind SAM functioneaza cu iPhone 3GS, iPhone 4 si iPhone 4S, indiferent de baseband, iar versiunile de iOS compatibile cu ea sunt iOS 5.0, iOS 5.0.1 si iOS 5.1. Pentru iPhone 4S nu exista o solutie de jailbreak pentru iOS 5.1, insa cand va exista ar trebui sa decodati fara probleme iPhone-urile voastre. IMPORTANT este sa salvati decodarea dupa ce o faceti si la finalul tutorialului va voi explica pasii care trebuie urmati pentru a face acest lucru. Salvarea decodarii va asigura ca o veti putea reface pe viitor indiferent ce versiune a iOS lanseaza Apple.

Nu conteaza de unde ati cumparat iPhone-ul, metoda va functiona, INSA numai pe terminale GSM. Pentru a face procedura de mai jos trebuie sa aveti un iPhone jailbroken, altfel ea nu va functiona.Pentru a afla cum puteti face jailbreak terminalului vostru consultati tabelul de jailbreak si decodare


Pasul 1

Deschideti Cydia, mergeti in meniul Sources si adaugati repo-ul repo.bingner.com din care veti instala Sam Bingner’s SAM (Subscriber Artificial Module). Dezvoltatorii SAM spun ca acel repo ar trebui utilizat deoarece acolo se afla versiunea originala a tweak-ului si ea functioneaza sigur in cadrul acestei proceduri.

Pasul 2

Introduceti in iPhone cartela pe care doriti sa faceti decodarea si deschideti interfata SAM utilizand fie aplicatia Settings fie iconita pe care o aveti deja in Springboard.

Pasul 3

In meniul SAM mergeti in sectiunea Utilities unde veti alege optiunea De-Activate iPhone. Dupa selectarea ei veti observa ca in sectiunea More Information veti avea listat statusul Unactivated.http://www.idevice.ro/wp-content/uploads/2012/04/Info-200x300.png


Pasul 4

Avand SAM activat mergeti in sectiunea Method si acolo alegeti optiunea By Country and Carrier si alegeti operatorul de telefonie pe care vreti sa utilizati iPhone-ul prin decodare. Anumiti operatori folosesc mai multe ID-uri pentru cartele si este important sa folositi functia SIM ID daca iPhone-ul e codat pe un asemenea operator, altfel iTunes nu va face decodarea. In cazul unor utilizatori functioneaza fie functia Auto Detect fie alegerea operatorului pe care este codat terminalul. Din pacate se pare ca totul depinde de operator.

Metoda nu functioneaza pentru toata lumea in acelasi mod. Pentru unii alegerea operatorului pe care este codat iPhone-ul da rezultatul dorit, pentru altii trebuie ales operatorul pe care se face codarea, pentru altii trebuie aleasa metoda auto-detect, iar pentru altii trebuie aleasa metoda By Bundle Name. Oricare dintre optiunile acestea functionaeza, voi trebuie sa o gasiti pe cea care vi se potriveste. Imi pare rau dar asa este facut SAM, nu functioneaza EXACT LA FEL pentru toata lumea si nu am ce sa ii fac.http://www.idevice.ro/wp-content/uploads/2012/04/country-200x300.png

Pasul 5

Mergeti in sectiunea More Information, cautati sectiunea SAM Details si scrieti numarul IMSI intr-un Notepad sau copiati-l intr-o aplicatie din iOS, apoi apasati butonul Spoof Real SIM to SAM.


http://www.idevice.ro/wp-content/uploads/2012/04/copy-200x300.png

Pasul 6

Mergeti in meniul principal al SAM, alegeti sectiunea Method, alegeti optiunea Manual si introduceti numarul IMSI copiat in pasul anterior.

Pasul 7

Acum conectati iPhone-ul la calculator si faceti activarea normala prin iTunes. Mai exact, deconectati terminalul, inchideti iTunes, reconectati terminalul, deschideti iTunes si programul ar trebui sa activeze automat iPhone-ul vostru. Important la acest pas este sa verificati daca ICCID-ul recunoscut de iTunes pentru SIM-ul vostru este corect. Pentru a face acest lucru va veti uita in meniul din partea superioara a iTunes si veti vedea listate acolo: numele terminalului, versiunea de iOS, numarul de telefon, etc. Folosind mouse-ul faceti click pe numarul de telefon si veti vedea ICCD-ul inregistrat de iTunes, apoi verificati daca acelasi ICCID este inscris si pe cartela voastra. Daca acele ICCID-uri nu se potrivesc atunci trebuie sa reluati intreg tutorialul.http://www.idevice.ro/wp-content/uploads/2012/04/unlocksam.png


Pasul 8

Deconectati terminalul de la calculator, inchideti iTunes, mergeti in meniul SAM si dezactivati tweak-ul.

Pasul 9

Reconectati iPhone-ul la calculator, deschideti iTunes si programul va spune ca nu poate activa terminalul vostru. Eroarea este perfect normala avand in vedere ca ati dezactivat deja SAM.

Pasul 10

Inchideti iTunes si redeschideti-l iar totul ar trebui sa fie ok, iar pe terminal ar trebui sa aveti semnal. Din pacate notificarile PUSH nu vor functiona asa ca din meniul SAM trebuie sa alegeti optiunea Clear Push si sa reconectati terminalul vostru la iTunes.

Ati decodat iPhone-ul insa asta nu e tot deoarece Apple poate bloca aceasta metoda si daca nu urmati pasii de mai jos atunci pe viitor nu o veti mai putea folosi pentru a va decoda terminalul. Daca in schimb urmati metoda de mai jos atunci veti salva decodarea ACELEI CARTELE si o veti putea folosi pe viitor indiferent ce baseband nou lanseaza Apple.

Dupa ce decodarea s-a terminat conectati iPhone-ul la calculator si deschideti un program cu ajutorul caruia puteti accesa fisierele de sistem. Puteti folosi ifunbox, iPhone Explorer sau orice alt utilitar doriti voi.
Dupa conectarea la fisierele de sistem mergeti in /var/root/Library/Lockdown/ de unde veti copia toate fisierele si le veti salva in calculator. Acele fisiere sunt extrem de importante deoarece ele vor decoda cartela voastra in viitor pe orice versiune a iOS si pe orice baseband.
Asta este tot, acum puteti utiliza linistiti iPhone-urile voastre insa tineti minte ca daca schimbati cartela trebuie sa repetati procesul. Daca doriti sa scapati de grija schimbarii cartelei atunci aveti optiunea Gevey.Citeste versiunea originala pe: http://www.idevice.ro/2012/04/22/tutorial-unlock-iphone-3gs-iphone-4-si-iphone-4s-cu-orice-baseband-pe-ios-5-0-ios-5-0-1-si-ios-5-1-folosind-sam/#ixzz1t51GYuJx
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial
Publicitate
Publicitate
#2
cosmo1
MW Addicted
1438 mesaje
din 29/04/2005
26 aprilie 2012, 22:31:41
referitor la pasul 4 acolo alegeti tara si operatorul pe care e codat telefonul!!!eu deja am decodat cu aceasta metoda 2 iphone 4,unu cu ios 5.0.1 si unu cu 5.1 si merg ambele fara nici o problema.
autor subiect #3
smek3rul
MW Addicted
4342 mesaje
din 11/01/2009
60% warn
27 aprilie 2012, 08:36:02 • actualizat 27 aprilie 2012, 08:41:09 (1 ori)
la 5.1 e mai nasol ca are jailbrake Tethered si trebuie sa ai un pc langa tine pt a aprinde telefonbul daca i s-a terminat bateria!
nu mai este nevoie de itunes pt a decoda telefonul! http://www.idevice.ro/2012/04/26/tutorial-sam-unlock-pentru-iphone-3gs-iphone-4-si-iphone-4s-pentru-ios-4-x-5-1-si-orice-baseband/ !

dar din pacate apple a inceput sa remedieze aceasta problema si s-ar putea sa nu mai functioneze!

http://www.idevice.ro/2012/04/27/apple-incepe-sa-rezolve-vulnerabilitatile-care-permiteau-decodarea-prin-sam-in-curand-solutia-va-fi-inutila-pentru-unii/

Note: Posts were merged
#4
traian23
MW Addicted
2685 mesaje
din 28/02/2006
7 aprecieri
10% warn
17 mai 2012, 19:36:43
Exista vreo solutie de unlock pt un iphone 4, bb: 04.11.08, ios 5.0.1 ?
Înapoi la Modding iPhone
cine e aici?
Subiectul a fost creat la .
versiunea desktop
0.022⋅4⋅0