De ce ai vrea acest lucru? in primul rand ai posibilitatea sa faci ce vrei cu interfata propriu zisa,sa instalezi ce aplicatii doresti si poate sa repari anumite erori.
ATENTIE:1) ESTE DESTINAT NUMAI DEVICEURILOR CE APARTIN DE HTC(pentru ca doar la astea ma pricep,e posibil sa functioneze si pentru altele)
2)NU IMI ASUM NICI UN FEL DE RESPONSABILITATE EU CAT SI DOMNUL CARE A CREEAT ACEASTA APLICATIE IN CAZ CA SE INTAMPLA CEVA CU TELEFONUL
...TOATE ACTIUNELE VOR FI EXECUTATE PE PROPRIUL DUMNEAVOASTRA RISC
Sa incepem:
1)In primul rand,va trebuie sa descarcati Aplicatia in sine de AICI
2)Va trebuie sa descarcati un ROM,update, ORIGINAL,adica original(acesta este de tip RUU HTC XXX update.EXE)...sistemul de operare cu care vine telefonul din fabrica .Acesta il puteti descarca de pe www.htc.com
3) O sa aveti nevoie de ROM'ul care vreti sa il "scrieti" in telefon,aceastea sunt repository'uri (fisiere extrase de la diferite telefoane) si le descarcati de AICI ...selectati buildul dorit,si apoi descarcati fisierul COMMON,XIP si cel adresat DPI'ului telefonului.Ce este DPI'ul? http://en.wikipedia.org/wiki/Dots_per_inch ,pe scurt este legat de rezolutia telefonului cautati pe google daca nu o stiti si gasiti sigur
4) In caz ca telefonul nu a avut din fabrica wm 6.5 in cazul nostru,trebuie sa descarcati noi drivere OEMXIPKarnel si OEMDrivers(in cazul OEMXIP'ului doar un folder numit nk.exe trebuie inlocuit) si in cazul OEMDrivers poate fi inlocuit doar un .dll,touch.dll este numele...unde le puteti gasi? Xda.developers,PPCgeeks,goagal[/b]
IMPORTAREA MATERIALELOR
Presupunem ca ati descarcat toate fisierele,acum extragem oSkitchen Zero v1.33.5.zip cu un program ca WINRAR,WINZIP in partitia <C>,de ce in C? nu am nici cea mai mica ideea,din cate stiu pentru a evita eventuala corupere...
1) Deschideti folderul ce tocmai l-ati extras si aveti executabilul,dublu click
2) Acum va duceti cu clickul pe ROMUL ORIGINAL(RUU HTC XXX update.exe) dati click secundar si selectati OPEN WITH WINRAR,se va deschide exe'ul si de acolo ce vrem se extragem este un fisier cu extensia .NHB numit RUU_signed.nhb il extragem pe DESTOPK,apoi facem in OsKitchen un nou folder numit STOCK,sau ORIGINAL,ce nume doriti.acum avand OSKitchenu in bara dam click pe el si avem optiunea DEVICE MODELselectati modelul telefonului apoi click pe a2a optiune ROM UPDATE FILE si ne ducem in folderul STOCK si selectam RUU_signed.nhb si selectam NEXT o sa dureze 2-3min in functie de calculator apoi se va deschide aplicatia,o inchidem.
3) Mergem cu clicku iar in folderul OsKitchen si observam ca au mai fost creeate niste fisiere Cache,Output etc,lasati folderul deschis ca o sa avem treaba mai tarziu,acum extragem fisierele ROM'ului la care vrem sa il preparam COMMON,XIP,DPI...fisierele COMMON si DPI sa fie extrase intrun singur folder,acum deschidem OSKitchen ,selectam Import --> Import a new Windows Mobile build si bifam Unknown dump selectam browse alegem folderul unde am extras COMMON'ul si DPI'ul si dam Start importing dupa ce termina iesim din aplicatie.Mergem in folderul OsKitchen ce l-am tras in bara,apoi dam click pe folderul Sources apoi pe Windows Mobile Builds si o sa avem Buildul original 192XX si cel importat de noi 29XXX (sau care a fost importat) dam click pe noul build si avem 3 foldere 0409,ALL,COMMON.Dam click pe COMMON si creem doua foldere noi MSXIPKarnel ,MSXIPKarnelLTK trebuiesc numite exact asa...apoi in folderul MSXIPKarnel o sa copiem ce am extras mai devreme din arhiva XIP
Acum intram iar in COMMON si CUT la folderul WinCENLS_WWE si in copiem in OsKitchen/Sources/Devices/TELEFONUL/OEM Packages/TELEFONUL
4)Acum sa updatam driverele navigam in Oskitchen/Sources/Devices/TELEFONUL/OEM Packeges/HTC XXX Drivers si Copiem ori tot fisierul OEMDrivers ori inlocuim touch.dll cu noul descarcat.Apoi mergem putin in spate,la Profiles selectam profilul ce ne apare,dam click apoi pe OEMXIPKarnel si inlocuim nk.exe sau inlocuim tot folderul asta depinde cum am descarcat updateul
BUILDUL ROMULUI
1)Deschidem OsKitchen.exe Selectam la DEVICE MODEL,modelul, DEVICE PROFILE selectam profilul ce a fost editat la SYS BUILD selectam ROMul ce vrem sa il facem la LOCALES limba si este o optiune mai jos pe care o bifam Automatically disable uneeded bla bla... si selectam la COMPRESION ,LXR...
2)Apoi ne uitam la SYS PACKEGES SI OEM PACKEGES sa nu fie erori,si de nu sunt trecem la ADVANCED TWEEKS si "tunam" ROMUL dupa preferinte,startup image chestii de genul...apoi selectam sus START BUILDING.Posibil sa va dea eroare ca nu a gasit RUU_update.exe,acesta il cautati pe XDAdevelopers si in copiati in folderul rom relese unde se creeaza RUU_signed0409.nhb
sources: www.xda-developers.com
Si asta a fost tot! daca aveti nelamuriri intrebati in forum!
MW pe Facebook
MW pe Twitter