Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!
Cookie-urile ne ajută să îmbunătățim experiența dvs pe MobileWave. Utilizând acest site vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Pentru mai multe detalii click aici.
O distributie bazata pe ubuntu,deci debian in cele din urma. in mare parte e ubuntu + mint tools, foarte multe utilitare fiind inlocuite,precum update manager cu mintUpdate, synaptic package manager cu software manager. ei ofera si o versiune web de unde poti alege orice program care iti este util: http://linuxmint.com/software
eu am folosit`o ceva timp,si am observat ca se incarca destul de greu la boot, si la fel se intampla si la pornirea aplicatiilor. dar e o distributie care nu mai trebuie s`o faci tu sa arate bine,pt ca de la inceput are un look foarte reusit.
aaa. si o faza aiurea, trebuie sa alegeti daca vreti sau nu parola de root setata la primul boot,care mi se pare o mare prostie...... in fine. si mai penal cand mi`a cerut parola de root cand am vrut sa`i dau restart la pc )
Eu folosesc Linux Mint si in momentul de fata, si nu mi se pare ca ar porni greu in comparatie cu Ubuntu. Intr-adevar, la prima boot-are a distributiei esti intampinat de un wizard care iti va cere, printre multe altele, si o parola de root. Insa nu mi s-a intamplat sa imi mai apara acel wizard inca o data, ci numai la prima initializare a distributiei.
Sincer, look-ul implicit al lui Linux Mint nu imi place deloc (motiv pentru care am schimbat tema inca din prima clipa), insa imi place distributia in sine, imi place cum se misca motiv pentru care o recomand tuturor, macar sa o incerce si sa ii faca o comparatie cu Ubuntu
18 iulie 2009, 05:25:36 • actualizat 18 iulie 2009, 05:37:24 (1 ori)
FAT e un sistem de fisiere, asa cum e si NTFS sau ext3. Banuiesc ca te-ai referit la MBR, dar nu e nicio problema daca acesta e rescris de mai multe ori; pana la urma e ca si cum ai da overwrite la un fisier. Si dati cate reinstaluri vreti, ca nu se strica nimic. Dimpotriva, la reinstalarea sistemului de operare partitia acestuia este (de obicei) reformatata, fisierele sistemului de operare sunt scrise din nou pe HDD, iar in acest fel gradul de fragmentare a datelor este minim.
Pai daca a "crapat" HDD-ul, nu s-a intamplat din cauza (re)instalarilor de OS. E pur ghinion, de exemplu in jocurile de ultima generatie activitatea HDD-ului e mult mai intensa decat in timpul unei instalari de sistem de operare
Asa e, jocurile nu au treaba cu MBR-ul. Oricum acesta nu poate fi distrus iremediabil (numai daca se defecteaza HDD-ul sau se intervine fizic asupra acestuia), asa ca daca acesta este corupt de catre un virus, poate fi rescris folosind diferite utilitare (fixmbr in Windows, grub-install sau lilo -mbr in Linux, etc).