Autentificare
facebook MW pe Facebook
twitter MW pe Twitter
© Mobilewave.ro
versiunea desktop
Inițiator acum 11 ani
JokerBoy
MW Addicted
Ultimul acum 11 ani
whiteboy
MW Addicted
Cauta in topic
Unelte topic
Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!

openSUSE

169 vizualizări
1 răspunsuri
autor subiect #1
JokerBoy
MW Addicted
4952 mesaje
din 21/07/2005
21 aprecieri
26 decembrie 2008, 16:56:05
http://www.opensuse.org

o distributie bazata pe rpm,este una din cele mai folosite distributii.. a ajuns momentan la versiunea 11.1 :)

eu am o placa video mai veche, nvidia geforce fx5200 si pana de curand am gasit un driver mai nou,dar beta care sa mearga si pe noul kernel 2.6.27. am incercat cu driverul de pe siteul oficial + un patch care pe slackware a mers,dar pe suse nu a vrut sa mearga. :(

si cu ocazia asta am bagat openSUSE, sa vad ce stie cu placa video instalata.  :D

Aveti de ales dintre GNOME 2.24.1, KDE 4.1.3 si KDE 3.5.10,fiecare enviroment venit separat, nu cum e sabayon`ul, toate programele la un loc si apoi sterge ce ai ales sa nu`ti bage, nu, opensuse iti baga doar ce ai ales la instalare, si sincer e foarte bine asa, pt ca userul nu isi pierde timpul degeaba.

GNOME 2.24.1, care mie unul nu`mi place cum e, nu s`a pastrat modelul initial al gnome`ului, si fiind fan gnome sunt foarte dezamagit ca opensuse nu se axeaza si pe partea de gnome.

KDE 4.1.3, pe care l`am instalat, ce pot zice, e placut la vedere,dar nu mi se pare stabil,si in plus cred ca e facut pt look nu pt performante.

KDE 3.5.10, clasicul kde, foarte stabil,e cel mai indicat pt cei care vor performante si nu efecte.

are kernel 2.6.27.7, multe din programe le gasiti deja pe dvd, dar sunt putin dezamagit ca nu are gcc si kernel-source deja instalate dupa un fresh install.

la versiunile anterioare aveam ceva bataie de cap cu creea conexiunei de internet pppoe,dar acum e foarte usor,si cu ajutorul programului kinternet mereu putem sa pornim sau sa oprim conexiunea la internet.

cel mai enervanta faza care nu mi`a placut a fost ca atunci cand stau pe pidgin, si primesc un mesaj nou nu`mi arata noua fereastra in bara. :(

oricum, eu unul nu raman la aceasta distributie,dar per total e o distro foarte buna pt desktop`uri. pt unii e ceva placut yast`ul, dar cum m`am obisnuit sa fac totul din consola,imi vine naspa. :| dar avem sudo zypper  :P

openSUSE 11.1 Release Notes

Download: http://software.opensuse.org
Publicitate
Publicitate
#2
whiteboy
MW Addicted
5940 mesaje
din 01/03/2008
5 aprecieri
26 decembrie 2008, 17:01:29
am incercat si eu aceasta distrubutie acuma ceva timp,sincer nu mi-a placut cu toate ca era doar v 10.7.
mi-a placut felul in care e organizat si felul cum instaleaza programele selectate dar sunt obijnuit cu ubuntu si imi este foarte greu sa trec la altceva :)
Înapoi la Linux
cine e aici?
Subiectul a fost creat la .
versiunea desktop
0.017⋅4⋅0