Cookie-urile ne ajută să îmbunătățim experiența dvs pe MobileWave. Utilizând acest site vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Pentru mai multe detalii click aici. Pentru detalii legate de procesarea datelor cu caracter personal (GDPR) vedeti regulametul site & forum.
Pentru mai multe detalii click aici. Pentru detalii legate de procesarea datelor cu caracter personal (GDPR) vedeti regulametul site & forum.
Achizitionarea unei masini din strainatate(taxa prima inmatriculare)
10 625 vizualizări
591 răspunsuri
Linkuri topic "Achizitionarea unei masini din strainatate(taxa prima inmatriculare)"
Folosiți aceste formate când vreți să faceți o referire înspre acest topic de pe forum. Click pe un câmp și copiați textul în clipboard.
Topic Link (funcționabil doar în interoriul sitului MobileWave, recomandat în caz de uz intern)
BBCode (URL pentru alte forumuri)
24 august 2012, 20:08:43
Relu Mishulica cumva ai vreo datorie fata de raul si c100 de i lasi fara sanctiune ?
MW Addicted
3349 mesaje
din 27/04/2007
17 aprecieri
24 august 2012, 21:35:28
Sanctiuni pentru ce? Pentru sarcasmul pe care l-au folosit cu abilitate pe spinarea ta?
25 august 2012, 11:19:24
Mi-am auzit niste cuvinte foarte urate din partea lui RaulDark. Sa-si bage parerile in fund de acuma
MW Addicted
1372 mesaje
din 10/10/2006
LG
Nu stiu care din noi a inceput,cine pe cine a jignit in prima faza,facandu-ne mincinosi.In fine.Rog si pe ceilalti sa te ignore,cel putin pe topicul asta,ca nu e loc de offtopic si polemici.
26 august 2012, 12:25:25
Raul in primul rand vreau sa-ti aduc la stire ca e foarte exagereat sa achiti 8000 de ron pentru a inscrie o masina. Trebuie sa fii imbecil si sa nu gandesti. Intelege ca ramai in fundul gol doar ca sa ai o masina.
Raul in al doilea rand eu vreau sa spui ce ai cumparat de ai achitat atata, si de ce te crezi mai presus de altcineva.
Raul in al doilea rand eu vreau sa spui ce ai cumparat de ai achitat atata, si de ce te crezi mai presus de altcineva.
MW Lurker
357 mesaje
din 22/01/2009
26 august 2012, 12:29:03
salutari,are cineva idee daca pot inmatricula o masina in cazul in care masina a fost inmatriculata pe bg si eu nu s proprietar ...detin doar act de vanzare cumparare...si daca da cum se face deprecierea pentru taxa de prima inmatriculare?
MW Addicted
1372 mesaje
din 10/10/2006
LG
Un Vw Passat pe care eu l-am cumparat cu 2000 de euro si am mai platit 1700 euro taxa,iar per total cu alte cheltuieli hai sa zicem ca am ajuns la 4000 de euro,pret oricum sub nivelul preturilor pentru o masina gata inmatriculata,la vremea respectiva.
26 august 2012, 20:38:20
lamar_angel 26-08-2012 12:29:03
salutari,are cineva idee daca pot inmatricula o masina in cazul in care masina a fost inmatriculata pe bg si eu nu s proprietar ...detin doar act de vanzare cumparare...si daca da cum se face deprecierea pentru taxa de prima inmatriculare?MW Addicted
3965 mesaje
din 05/08/2008
97 aprecieri
Windows CElamar_angel 26-08-2012 12:29:03
salutari,are cineva idee daca pot inmatricula o masina in cazul in care masina a fost inmatriculata pe bg si eu nu s proprietar ...detin doar act de vanzare cumparare...si daca da cum se face deprecierea pentru taxa de prima inmatriculare?MW Addicted
1372 mesaje
din 10/10/2006
Android 2.3.3
Taxa de timbru-metoda de calcul noua taxa auto
Guvernul a dat publicității proiectul de ordonanță de urgență privitor la timbrul de mediu. Se observă o scădere ușoară a impozitelor pentru mașinile Euro 5, o menținere a unor taxe ridicate pentru mașinile Euro 4 și Euro 3 vechi de doar câțiva ani și o scădere dramatică a impozitelor pentru mașinile foarte vechi. Formula de calcul, mai jos.
Calculul timbrului de mediu - în fapt, noua denumire a vechii taxe auto - se face pe baza a patru elemente: emisiile medii de CO2/km, norma de poluare, cilindreea și vechimea mașinii.
Din fericire, nu se mai acordă o importanță la fel de mare raportării la cilindree, pe motiv că este deja inclusă în impozitarea anuală a mașinilor. Acesta este un lucru bun. Totuși, taxa face o diferență foarte clară între mașinile foarte vechi și cele relativ noi, încurajând utilizarea primelor și descurajând cumpărarea la mâna a doua a celorlalte.
De menționat că timbrul de mediu se aplică absolut tuturor mașinilor, astfel încât sunt vizate atât mașinile deja înmatriculate în România înainte de 2007 cât și cele pentru care s-a plătit taxa auto! Dacă ați plătit taxa auto și nu ați recuperat-o, nu mai plătiți nimic în schimb. Dacă ați contestat și câștigat în instanță rambursarea vechii taxe, veți plăti timbrul de mediu la prima transcriere a dreptului de proprietate. Dacă ați înmatriculat mașina înainte de 2007, noua taxă vi se aplică. Normal, plata se face de către cumpărătorul mașinii rulate, cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate.
TIMBRUL DE MEDIU - calculator
Pentru mașinile a căror emisii medii de CO2 sunt trecute în CIV, formula de calcul a timbrului de mediu este simplă:
Suma de plată = [(A x B x(100 - C)]/100
A = valoarea combinată a emisiilor de CO2, exprimată în grame/km menționate in Cartea de Identitate a Vehiculului;
B = valoarea timbrului de mediu pentru emisiile poluante, exprimată în Euro/1 gram CO2, prevăzută în anexa nr. 1;
C = cota de reducere a timbrului prevăzută în coloana nr 2 din Anexa nr 2.
http://www.promotor.ro/masini-noi/news/timbrul-de-mediu-cum-se-calculeaza-noua-taxa-auto-10517901
Calculator online pentru timbrul verde
Anexa nr. 1 (pentru calcularea coeficientului B):

Anexa nr. 2, pentru calculul coeficientului C:
Guvernul a dat publicității proiectul de ordonanță de urgență privitor la timbrul de mediu. Se observă o scădere ușoară a impozitelor pentru mașinile Euro 5, o menținere a unor taxe ridicate pentru mașinile Euro 4 și Euro 3 vechi de doar câțiva ani și o scădere dramatică a impozitelor pentru mașinile foarte vechi. Formula de calcul, mai jos.
Calculul timbrului de mediu - în fapt, noua denumire a vechii taxe auto - se face pe baza a patru elemente: emisiile medii de CO2/km, norma de poluare, cilindreea și vechimea mașinii.
Din fericire, nu se mai acordă o importanță la fel de mare raportării la cilindree, pe motiv că este deja inclusă în impozitarea anuală a mașinilor. Acesta este un lucru bun. Totuși, taxa face o diferență foarte clară între mașinile foarte vechi și cele relativ noi, încurajând utilizarea primelor și descurajând cumpărarea la mâna a doua a celorlalte.
De menționat că timbrul de mediu se aplică absolut tuturor mașinilor, astfel încât sunt vizate atât mașinile deja înmatriculate în România înainte de 2007 cât și cele pentru care s-a plătit taxa auto! Dacă ați plătit taxa auto și nu ați recuperat-o, nu mai plătiți nimic în schimb. Dacă ați contestat și câștigat în instanță rambursarea vechii taxe, veți plăti timbrul de mediu la prima transcriere a dreptului de proprietate. Dacă ați înmatriculat mașina înainte de 2007, noua taxă vi se aplică. Normal, plata se face de către cumpărătorul mașinii rulate, cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate.
TIMBRUL DE MEDIU - calculator
Pentru mașinile a căror emisii medii de CO2 sunt trecute în CIV, formula de calcul a timbrului de mediu este simplă:
Suma de plată = [(A x B x(100 - C)]/100
A = valoarea combinată a emisiilor de CO2, exprimată în grame/km menționate in Cartea de Identitate a Vehiculului;
B = valoarea timbrului de mediu pentru emisiile poluante, exprimată în Euro/1 gram CO2, prevăzută în anexa nr. 1;
C = cota de reducere a timbrului prevăzută în coloana nr 2 din Anexa nr 2.
http://www.promotor.ro/masini-noi/news/timbrul-de-mediu-cum-se-calculeaza-noua-taxa-auto-10517901
Calculator online pentru timbrul verde
Anexa nr. 1 (pentru calcularea coeficientului B):

Anexa nr. 2, pentru calculul coeficientului C:
MW Addicted
1684 mesaje
din 13/10/2008
2 aprecieri
24 ianuarie 2013, 16:35:52
sa intelegem o cehestie , taxa a scazut pentru masinile cu euro2?
cel putin asta aud mai pe toate posturile tv
cel putin asta aud mai pe toate posturile tv
MW Lurker
284 mesaje
din 06/07/2012
1 aprecieri
24 ianuarie 2013, 16:37:27
Nu mai conteaza ce euro ai, ci ce noxa de poluare ai
MW Addicted
1684 mesaje
din 13/10/2008
2 aprecieri
24 ianuarie 2013, 16:38:35 • actualizat 24 ianuarie 2013, 16:40:25 (1 ori)
wrong
cota de reducere creste in functie de vechimea masinii
cota de reducere creste in functie de vechimea masinii
MW Addicted
1372 mesaje
din 10/10/2006
Android 2.3.3
Da se merge pe ideea ca masinile euro 1,2 sau non euro fiind mai vechi au o durata mai scurta de viata deci o sa polueze pe termen mai scurt si de aceea taxa mai mica.Logica de popa prostu,pai daca eu nu am bani de una mai noua logic ca o sa circul cu aia veche mult timp,daca se strica o repar si tot asa.
Eu de exemplu am adus recent un Golf 4 din 2001,motor 1390cmc,euro 4,166g/km noxe si am platit dupa taxa de anul trecut 581ron,dupa taxa de timbru de acum as fi platit 1230 ron.Diferenta de la 581ron pana la 1230 mi-am platit rar-ul si actele pentru inmatriculare(asigurare,taxe numere etc.)
Eu de exemplu am adus recent un Golf 4 din 2001,motor 1390cmc,euro 4,166g/km noxe si am platit dupa taxa de anul trecut 581ron,dupa taxa de timbru de acum as fi platit 1230 ron.Diferenta de la 581ron pana la 1230 mi-am platit rar-ul si actele pentru inmatriculare(asigurare,taxe numere etc.)
MW Addicted
1684 mesaje
din 13/10/2008
2 aprecieri
24 ianuarie 2013, 17:02:36
trecem pe euro 2 , daca is mai usor de inscris
)
)
Înapoi la Free zone
cine e aici?
MW pe Facebook
MW pe Twitter