Dacă vă place acest articol trimiteți mai departe!
Cookie-urile ne ajută să îmbunătățim experiența dvs pe MobileWave. Utilizând acest site vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Pentru mai multe detalii click aici.
Pentru detalii legate de procesarea datelor cu caracter personal (GDPR) vedeti regulametul site & forum.
20 mai 2010, 23:02:10 • actualizat 20 mai 2010, 23:15:02 (1 ori)
In numele acestui ultra-uber-super-cool sistem de operare: exista vreo cale sa pot vedea si eu diacriticile in Opera Mini? Imi apar patratele in locul lor (am mai vorbit pe aici despre asta, iar explicatia mi-a dat-o Cint sau SPIDERPC, parca). Pana si un SE cu J2ME e mai cu capatai decat un Symbian (ma refer in special la N73) edit: nevermind, solved
Nici ala nu merea. Aveam fonturile setate pe dimensiunea cea mai mica, iar probabil fonturile erau randate pe server (dupa cum am mai discutat pe aici). Le-am setat pe dimensiune medie si gata, s-a rezolvat
05 iunie 2010, 00:31:14 • actualizat 05 iunie 2010, 00:49:08 (1 ori)
salut. pt Nokia n82 Symbian OS 9.2, S60 rel. 3.1 stiti vreun player video bun? am incercat core player...am pus un avi de 480p si merge sacadat rau...apoi am pus un mp4 si la fel mergea sacadat...acelasi mp4 l-am deschis cu real player (preinstalat) si a mers perfect...insa real player nu citeste avi
05 iunie 2010, 01:35:58 • actualizat 05 iunie 2010, 01:38:26 (1 ori)
sa zicem 2mb bitrate...codec xvid/divx/x264/h264....256kb aac codec pt audio...rezolutie 640 480...si 24-30 fps...crezi ca ar merge filmele de genu prin divxplayer pe n82? precizez ca pt mp4 (pt real player) le fac identic doar ca folosesc la video codecul mpeg4 si merg perfect...ideal ar fi sa pun pe mobil cum sunt de la mama lor - adica asa cum le-am downlodat de pe torrent etc
Pai tocmai asta e, ca depinde si ce codec folosesti. Unele "codecuri" sunt mai greu de digerat fata de altele. Pe deasupra e posibil ca telefonul tau sa ofere accelerare hardware pentru H.264 (probabil codecul pe care il folosesti tu cand convertesti in mp4), motiv prin care se explica diferenta de performanta dintre mp4 si avi-uri
mda...hai ca m-am lamurit...ideea e in felul urmator...N82 inregistreaza la 640*480@30fps cu codecul mpeg4 (deci extensie .MP4) cu 2mb bitrate, codec audio AAC la 96 kb/sec si 2 canale. deci e clar ca pt a folosi la maximum real player (adica fara intreruperi, sacadari etc) trebuie convertite filmele cu aceleasi specificatii ca mai sus. La audio se poate umbla serios la bitrate - eu le pun la 256 kb/sec ca sa se auda clar fara distorsiuni la volum maxim. Sincer prefer sa le convertesc sa le vad cu real player-ul preinstalat, decat sa pun un player pt divx si sa ma trezesc ca ruland filmul de la mama lui neconvertit -> sa sacadeze sau in cel mai rau caz sa se auda doar sunetul fara imagine
singurul player ce poate rula sa zicem filme la o calitate pt a fi vizionate la tv prin tv out este divx player , restul de playere creaza probleme . filmul va ocupa in acest caz o marime apropiata de original dupa ce e convertit si adaugata subtitrarea in el , putand ajunge si la peste 1gb . ce spun acum e testat in mai multe moduri . deci daca vrei calitate maxima asta e singurul mod , binenteles ca ramane sa si folosesti convertorul adecvat . nu intreba ce convertor , sunt suficiente amanuntele de mai sus , restul depinde de fiecare
man am inteles. insa eu as vrea sa vad avi-uri fara sa le convertesc...ca sincer la un film de 5 min am stat tot 5 min sa-l convertesc...l-am facut din 720p in 480p...si ai precizat de calitate..eu bag mana in foc ca un avi (codec divx) nu e cu nimic mai stralucit decat un mp4 (codec mpeg4) cu precizarea ca ambele au aceeasi rezolutie, video bitrate si fps. corecteaza-ma daca gresesc. si cum ziceam mai sus...daca pun un avi de la mama lui neconvertit ce sanse am sa mi-l citeasca? daca nimeresc un bitrate > 5 mb eu zic ca nu face fata procesorul dual ARM asa-i?
06 iunie 2010, 18:35:50 • actualizat 06 iunie 2010, 21:10:56 (3 ori)
am pus si eu divx player-ul...am pus un avi la rezolutie 600*340 parca si cu bitrate de maxim 1,5 mb (l-am pus cum l-am luat de pe torrent , neconvertit)...si scapa serios din frame-uri...nu mergea fluent decat in anumite perioade...e clar ca n82 nu digera cum trebuie unele codecuri...ci doar mpeg4 (adica codecul pe care il folosesc la mp4) il digera 100%...deci m-am lamurit cu alte cuvinte
mai am o intrebare legata de Garmin...am pus varianta 5 cu harta romaniei road 2008 parca...si cand misc cursorul stanga dreapta sus jos pe harta se misca destul de greu...e ca un lag sa zic asa e normal? adica nu face fata procesorul la cerintele programului? sa incerc versiunea 4? stiti de unde o pot lua? sau ce alt program gps recomandati?